Westel "mobilmultimédia-nap"

, 2001. szeptember 19. 10:41
Kísérleti mobilmultimédia-napot rendez ma a Westel, hogy bemutassa, milyennek képzeli a holnap médiumát a GPRS által biztosított nagy sávszélességen, a ma rendelkezésre álló eszközökön. A Westel+Press szerkesztősége erre a napra televíziós stábbal egészült ki, hogy a friss közéleti és sporthíranyagot mozgóképpel és hangfelvételekkel is illusztrálhassák a wp.hu weboldalon.
A 777sms.hu weboldal egy napra átlépi az sms adatátvitel kereteit: rövidfilmeket, filmelőzeteseket, mp3 zenét és számos egyéb multimédia-érdekességet lehet letölteni az arra alkalmas mobileszközökre. Ugyancsak ma mutatkozik be a 777sms új integrált webes és wapos szolgáltatása, melynek segítségével a felhasználók elkészíthetik saját web- és wapoldalaikat is a site keretein belül. A www.westel.hu információs weboldal mobilmultimédia-változatáról egyebek között letölthetőek lesznek a Westel legemlékezetesebb reklámvideói is.

A kísérletek alapja a Westel Mobil Távközlési Rt. által az országban elsőként elindított kereskedelmi GPRS szolgáltatás. Noha a GPRS technológia által biztosított sávszélesség lehetővé teszi az asztali PC-ken megszokott webes tartalom átvitelét, a mobil multimédiára optimalizált weboldalak tartalma asztali PC-vel nézve meglepően egyszerű, szerény. Ezért ezek célszerűen csak mobileszközökről érhetőek el, ezek közül is elsősorban a Nokia 9210 kommunikátorral vagy GPRS telefonnal összekapcsolt nagyobb kapacitású Pocket PC eszközökkel. A „jövő kapcsolatainak napján” ezek a drága eszközök „zsebtévévé” alakulnak, a tenyérnyi készülékek kis képernyőjén megjelenő szakadozott mozgóképet a jövőben mobiltelefonon elérhető műsorok előfutárának kell tekinteni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55