Ericsson R600 – sokoldalú GPRS készülék

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. szeptember 26. 09:40
Az Ericsson bemutatta új mobiltelefonját az R600-ast, mely olyan funkciókkal rendelkezik, mint például a fejlett üzenetkezelés, a gyors mobilinternetes hozzáférés és számos testre szabási lehetőség.
A kis méret, a beépített antenna és a nagyméretű kijelző vonzó, finom és áramvonalas külsővel párosul. Az R600-as két új színben készül: acélkék és pezsgőszín. A nagyméretű, ötsoros kijelző tökéletesen alkalmas az üzenetek kezelésére és az EMS (fejlett üzenetkezelési szolgáltatás) révén a felhasználók szórakoztató és kreatív üzeneteket küldhetnek, illetve fogadhatnak. Képeket, animációkat, hangeffekteket és csengőhangokat csatolhatunk az üzenetekhez – mindezt néhány gombnyomással. A készülék eleve képek, animációk és hangeffektek széles választékát kínálja, azonban ezekhez könnyedén továbbiak adhatók. Az R600-as rendelkezik az SMS-alapú mobil csevegés funkcióval is, amely révén a felhasználók az interneten megszokott csevegéshez hasonlót folytathatnak.

A GPRS közvetlen hozzáférést kínál a szórakoztató tartalmakhoz és hírekhez, illetve segítségével a felhasználók gyorsabban tölthetik le készülékük még személyesebbé tételéhez szükséges képeket és csengőhangokat. Az akár 56,6 kbps sebességet lehetővé tevő, nagy teljesítményű R600-assal a felhasználók a lehető leggyorsabb internetes kapcsolathoz jutnak hozzá.

Az R600-as testre szabásának számos módja van. A kijelző színét zöldre, pirosra vagy narancssárgára állíthatjuk. A beállítás lehet állandó háttérszín vagy egy meghatározott szín szolgálhat bizonyos személyektől érkező hívások megkülönböztetésére. Csupán össze kell kapcsolni a telefonkönyv valamelyik bejegyzését az egyik színnel, és máris (színes!) képben vagyunk, hogy ki hív minket. Az R600-as a kijelzőn megjelenített háttérképet is kínál. A háttérkép, amely még személyesebbé teszi telefonunkat, a készülék készenléti állapotában látható. A készülék öt előre installált képet kínál, és lehetséges egy további, a felhasználó által választott kép tárolása is. Az új háttérképet letölthetjük WAP oldalakról, kiválaszthatjuk a telefon EMS képtárából, vagy akár magunk is megrajzolhatjuk a beépített képszerkesztő segítségével.

A készülék nap, hét és hónap nézetekkel dolgozó határidőnaplót kínál, amely figyelmezteti a felhasználót, amikor egy bejegyzésnek esedékessé válik. A telefonkönyvben 200 bejegyzés tárolható, és a készenléti állapot egyszerűsített elérési funkciójával a felhasználók gyorsan előhívhatják a telefonkönyv bármely bejegyzését. Arra az esetre, ha útközben egy kis kikapcsolódásra vágyunk, az R600-as négy játékot kínál: ezek az Erix, a Catcher, a Pathy és a Ripple.

Az új telefon a kiválasztott GSM 900/1800 piacokon 2001. negyedik negyedévében, míg az összes GSM 900/1800 piacon 2002. első negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36