Játékokat fejleszt mobiltelefonra a Sega és a Qualcomm

Zsigó József, 2001. szeptember 26. 20:46
A japán Sega cég képviselője újságíróknak elmondta, hogy cége a Qualcomm platformján alapuló videojátékok fejlesztésébe kezdett.
A Qualcomm által kifejlesztett BREW (Binary Runtime Environment for Wireless) rendszer segítségével a harmadik generációs készülékeken nagy volumenű tartalmat lehet letölteni és interaktív játékokban is részt lehet venni. Ezt a platformot választotta a Sega új videojátékainak kifejlesztésére, amelyek várhatóan már decemberben a boltokba kerülnek.

Mint ismeretes, az év elején a Sega felhagyott a konzolok gyártásával, és minden energiáját játékszoftverek fejlesztésére fordította. Sikeres együttműködési szerződéseket kötött több japán konzolgyártó céggel, és játékokat fejlesztett mind a Palm OS, mind pedig a Pocket PC típusú rendszerekre, habár ezek a játékok még nincsenek piaci forgalomban, viszont már több, általuk kifejlesztett játék érhető el a három nagy japán mobilszolgáltató hálózatán.

A Korea Telecom Freetel lesz az első mobilszolgáltató, amely üzleti alapon hamarosan beindítja a BREW rendszerű 3G szolgáltatását, de a Verizon Wireless és az Alcatel is érdeklődik az új technológia iránt – írja a CNet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36