Feltörték a Nemzetbiztonsági Hivatal honlapját

Szalay Dániel, 2001. október 1. 18:32
Feltehetőleg néhány óra múlva megkezdődik a World Trade Center elleni akciót követő megtorló hadművelet, azonban már most van áldozata a visszacsapásnak, szerencsére csak egy webszerver. Ismeretlen elkövetők politikai okokból feltörték a magyar Nemzetbiztonsági Hivatal weboldalát. Az NBH a történtek miatt büntetőfeljelentést tesz. 19 óra 15 perctől már a helyreállított oldal jelenik meg.
Magukat "Pistikéék"-nek nevező ismeretlen tettesek kicserélték a Magyar Köztársaság Nemzetbiztonsági Hivatalának www.nbh.hu címen elérhető website-ját.

A crackerek igyekeztek minél nagyobb nyilvánosságot szerezni akciójuknak. E-mailt küldtek többek között az Index és az RTL Klub szerkesztõségének.

Mostanra a hátrahagyott IP-cím segítségével kiderült, hogy egy fõvárosi, Üllői úti számítástechnikai bolt routeréből történt. Ugyanakkor valószínű, hogy az ismeretlenek nem álltak kapcsolatban a céggel, hanem ezt a budapesti gépet is feltörték, és azon keresztül történt a behatolás a titkosszolgálathoz.

A hivatal közleménye szerint titkos adatokhoz, a belső rendszerhez nem fértek hozzá a számítógépes csalók.

A hivatal az esti órákra visszaállította a régi weblapot, annak tükre azonban még most is elérhetõ a http://www.extra.hu/nbh címen. A Nemzetbiztonsági Hivatal weblapjára kiakasztott üzenetben élesen bírálják a magyar kormány politikáját. Az üzenet szerzői sokallják a szerintük 750 000 Ft-os havi képviselői juttatást, ami szerintük csak tört része annak, amit valójában kapnak a honatyák. Szó esik Torgyán házáról is, de a legfőbb mondandója "Pistikéék"-nek, hogy szerintük elhibázott az Amerikát ért terrortámadás utáni külpolitikánk. Állításuk szerint a több millió szerencsétlen arabbal nem foglalkozik senki.

Az NBH honlapját Solaris operációs rendszeren futó Apache webszerver szolgálja ki, amelyet az Axelerónál helyeztek el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59