e-vangélikusok és az internet - konferencia Révfülöpön

MTI Sajtóadatbank, 2001. október 8. 10:33
A hívek közötti elektronikus kapcsolattartás elősegítése, a levelezés és a közösségi honlapok fejlesztése volt a témája a Magyarországi Evangélikus Egyház kétnapos informatikai konferenciájának, amely pénteken kezdődött Révfülöpön.
A Magyaroroszági Evangélikus Egyház Internet Munkacsoportjának vezetője, Bogdányi Gábor az MTI-nek elmondta, hogy a tanácskozáson lelkészek, informatikusok, egyházi iskolák tanárai vesznek részt, akik értékelik az egyház utóbbi öt évben végzett informatikai munkáját, eszmecserét folytatnak annak lehetséges jövőbeni irányairól.

- Az informatika az egyház számára is új, vonzó és jövőorientált munkaterületet jelent, melynek előnyeit feltétlenül ki kell használni - közölte. Beszámolt arról, hogy az elmúlt öt évben megvalósult beruházásoknak köszönhetően a hívek már központi és helyi honlapokon értesülhetnek az őket érintő legfontosabb egyházi információkról. A lelkészek munkáját számítógépen olvasható egyházi névtár, levelezőlista, valamint gyülekezeti nyilvántartás segíti - fűzte hozzá.

Bogdányi Gábor kiemelte, hogy az evangélikus egyház különböző projekteknek köszönhetően évente huszonöt komputert adományoz gyülekezeteinek, s fontosnak tartják az elektronikus levelezőrendszer jövőbeni bővítését is.

Úgy látják: az evangélikus egyház két éve működő, úgynevezett FráterNet hálózatának fejlesztése tovább könnyítheti a kis közösségek, az elszármazott hívek tájékoztatását, a velük való kapcsolattartást, illetve hozzájárul egy, az egyházat körülvevő virtuális közösség kialakításához.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14