A NEC is tagja a "mobil elektronikus tranzakciók" kezdeményezésnek

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 8. 12:46
Az Ericsson, a Matsushita, a Nokia, a Siemens és a Sony után a NEC is csatlakozott a MeT (Mobile Electronic Transactions – mobil elektronikus tranzakciók) kezdeményezéshez. A MeT célja, hogy a mobiltelefonon bonyolított elektronikus kereskedelem számára biztonságos és egyszerű megoldást és platformot hozzon létre.
“Elképzeléseink szerint a közeljövőben a mobil elektronikus kereskedelem rohamos mértékben növekszik majd” - mondta Ben Nakamura, a NEC mobilterminál-műveletek egységének társalelnöke és általános ügyvezető igazgatója. “A siker kulcsa a specifikáció nyílt architektúrájában rejlik, és ezen a téren a MeT fontos szerepet tölt be az iparágban. A NEC minden tőle telhetőt megtesz, hogy a specifikáció szabványosításához hozzájárulhasson.”

A MeT kezdeményezést 2000. április 11-én hozták létre azzal a céllal, hogy nyitott és közös ágazati keretet fejlesszenek ki a biztonságos mobil elektronikus tranzakciók számára. A kezdeményezés már létező és most kialakuló szabványok segítségével közös keretet épít fel, amely elősegíti a megbízható mobil e-kereskedelem gyors elfogadását.

A MeT technológiák és elképzelések minden hálózaton, minden szolgáltatással és minden készülékről működnek. Olyan már létező ipari szabványokra támaszkodnak, mint a WAP, a vezeték nélküli átviteli szint biztonság (Wireless Transport Layer Security; WTLS), a vezeték nélküli azonosító modul (Wireless Identification Module; WIM), a nyilvános hozzáférési infrastruktúra (Public Key Infrastructure; PKI) és a Bluetooth. Digitális aláírással és titkosítási szolgáltatásokkal biztosítják majd a titoktartást és a biztonságot átutalások igazolása, bizalmas ügyek intézése, hitelesítés és a követelések elismertetése esetében. A MeT alapú alkalmazásokra példaként a hitelkártyák, törzsvásárlói kártyák biztonságos személyes elérését és használatát, illetve a biztonságos jegyvásárlást említhetjük.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50