A Montana szállítja a Giro PKI rendszerét

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 18. 16:41
A Montana Rt. és a Giro Elszámolásforgalmi Rt. 2001. szeptember 25-én kötött szerződése értelmében a Montana Rt., a Noreg Kft. és a Compaq Computer Kft. lesz a Giro elektronikus tanúsítvány (e-aláírás) hitelesítő rendszer technológiájának szállítója.
A mintegy 300 millió forintos beruházást igénylő rendszer infrastruktúrájának kiépítését a Montana Rt. és a Noreg Kft. szakemberei Compaq-platformon, az ír Baltimore Technologies cég technológiájával valósítják meg, amihez az ír anyacég is folyamatos szakmai támogatást biztosít. A szerződés aláírása megtörtént, így megkezdődhet a megvalósítás első szakasza, amelynek befejezése 2001. december 15-ig kell hogy megtörténjen.

„Rendkívül nagy jelentőségű projektről van szó, hiszen az internetes tranzakciók biztonságossá tétele kulcsfontosságú a korszerű banki szolgáltatások iránti bizalom kialakulásában” – mondta Vadász Pál, a Montana Rt. elnök-vezérigazgatója. „Biztos vagyok benne, hogy leányvállalatunk, a Noreg Kft. ma a legmegfelelőbb erre a feladatra a hazai információvédelmi piacon” – tette hozzá a Montana vezetője.

A PKI rendszer legfőbb előnyeihez nagymértékben hozzájárul a Noreg Kft. kínálatában szereplő Baltimore UniCERT megoldása, amely a rendszer központi eleme. Ennek köszönhetően a rendszer policy alapú, vagyis különböző policy-k segítségével testre szabható, illetve skálázható, azaz egy PC-s konfigurációtól egészen nagy kiterjedésű elosztott rendszerekig alkalmazható. Rugalmasságának köszönhetően teljes mértékben képes alkalmazkodni az ország-, illetve cégspecifikus kívánalmakhoz. Moduláris rendszere lehetővé teszi új komponensek egyedi hozzáadását, módosítását, frissítését vagy eltávolítását. Ezenkívül könnyű használata, egyszerűen kezelhető adminisztrációs felülete, az általa nyújtott biztonság, valamint nyílt, szabványokra épülő rendszere teszi vonzóvá a felhasználók számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50