IBM eLiza: új önfelügyelő szolgáltatások és technológiák

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 31. 13:27
Hat hónappal azután, hogy az IBM bejelentette eLiza projektjének elindítását - melynek célja, hogy az informatikai infrastruktúra képes legyen önmagát automatikusan felügyelni, megvédeni és megjavítani - az ígéret valóra vált.
Ma az IBM a következőket jelentette be:

- az iparág első olyan szolgáltatásait, amelyekkel automatizálhatók a fontosabb e-business folyamatok, és valós időben jobban előre jelezhetők, azonosíthatók és behatárolhatók a problémák;

- egy partneri programot, melynek keretében a főbb informatikai gyártók és vásárlók kifejlesztenek egy stratégiát az e-business technológia továbbfejlesztésére vonatkozóan; és

- egy új technológiát, amely automatikusan gondoskodik a biztonságról és az adatvédelemről (ideértve a Tivoli új szoftverét is).

Az IBM eLiza projektje egy több milliárd dolláros program, melynek célja olyan önfelügyelő rendszerek kifejlesztése, amelyek csökkentik az informatikai infrastruktúra költségét és összetettségét. Emellett az IBM nemrég együttműködésre kérte fel az iparágat, a kormányzatot és az egyetemi kutatóintézeteket olyan technológiák kifejlesztése érdekében, amelyek révén a számítástechnikai rendszerek „autonóm” módon működhetnek.

Az informatikai vállalatok közül például a BMC, a Nortel és a Candle, a vásárlók közül pedig a Danske Bank, a Merrill Lynch és a Terra Lycos csatlakozott az IBM-hez az eLiza projekt stratégiai irányának és új technológiáinak a definiálásához.

e-business felügyeleti szolgáltatások

Az új technológiák beépítésével az e-business felügyeleti szolgáltatások közvetlenül összekapcsolják az üzleti folyamatokkal elérendő célokat az ahhoz szükséges információforrásokkal. A több mint 18 IBM kutatási szabadalmat tartalmazó átfogó szolgáltatáscsomag valós időben riaszt veszélyhelyzet esetén, és egy „irányítópulthoz” hasonló kezelőfelületen keresztül részletesen tájékoztat azokról a problémákról, amelyek hatással vannak egy üzleti folyamatra. Az üzleti folyamatot érintõ valamennyi esemény megjelenik az irányítópulton, hatékonyan jelezve a valós idejű teljesítménycsökkentést. A virtuális „vezérlőközpont” központi, azonnal frissített áttekintést nyújt az üzleti műveletekről, melynek alapján meghozhatók az üzleti döntések.

Az új szolgáltatások mellett az eLiza projekt új funkciói elérhetők az IBM eServer kiszolgálókban és a Tivoli szoftverekben, amelyek automatizálják az infrastruktúra adatbiztonságát és felügyeletét, így a felhasználók elkerülhetik a költséges leállásokat, javíthatják a rendszer teljesítményét és egyszerűbbé tehetik a felhasználói adatok kezelését. Az eLiza projekttel kapcsolatos jövőbeli fejlesztések között olyan adattároló megoldások találhatók, amelyek növelik az üzleti információk integritását, miközben folyamatos rendelkezésre állást biztosítanak - még akkor is, ha a rendszer egy részét feltörték, vagy megsérült.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14