Interaktív tévézés a BBC-nél

MTI Sajtóadatbank, 2001. november 15. 14:10
BBCi néven csütörtökön startol a BBC brit hírközlési nagyvállalat interaktív televíziós szolgáltatása, amely a BBC Online, a BBC Text és a BBC Interactive kínálatát egyesíti.
Az interaktív szolgáltatásokkal bővített tévéműsorokat, amelyek közül az első a november 15-én vetítésre kerülő Walking on Beast című dokumentumfilm lesz, csak digitális készülékekkel lehet venni. A tévénézők a készülék távirányítóján lévő teletextes gombbal tudják kiválasztani a szolgáltatások közül az őket leginkább érdeklőket. A képernyőn megjelenő kínálatból a fogyasztók szabadon válogathatnak az éppen vetített filmhez kapcsolódó internetes linkek, információk közül, vagy megtudhatják a legfrissebb híreket, sporteredményeket, illetve tájékozódhatnak a várható időjárásról.

A BBCi megindulásával egy időben új külcsínnel örvendezteti meg a felhasználókat a brit médiabirodalom népszerű honlapja is. Az átszervezés során - az internetezők jobb kiszolgálása érdekében - teljesen megújul az internetes oldal irányító gombsora, amely ezentúl az érdeklődőket azonnal a honlap leglátogatottabb oldalaira irányítja. Javulnak az oldalra látogatók kommunikációs lehetőségei is, az internetezők a jövőben könnyebben jelentkezhetnek be a különböző csevegőlistákra, fórumokra.

Kulcsszavak: BBC +céginfo televízió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50