Külföldi piacokra készül az Online Rt.

Kovács Attila, 2001. november 27. 19:46
Az Online Üzleti Informatika Rt. november 27-i évzáró sajtótájékoztatóján a várható jó pénzügyi eredményről, a szoftveres cégnek a lengyel piacon való várható megjelenéséről és a SonicMQ üzenetszerver programcsomagról esett a legtöbb szó.
Az idei nettó árbevétel valószínűleg 1,55 milliárd forint lesz (2000-ben 1,47 milliárd forint volt), melynek döntő hányada a hozzáadott érték, a várható éves profitnövekedés 20-30% között lesz. A több mint 1 milliárd forint saját tőkével rendelkező Online munkatársainak száma jelenleg 125 fő. Az idei kiemelt projektek: a Diákhitel Központ Rt. informatikai rendszerének bevezetése, takarékszövetkezeti integrált számlavezetési rendszer projekt, postabanki áru- és személyi hitelezést támogató szoftveralkalmazás implementációja, internetes bankolási folyamat elkezdése a Posche Banknál.

A cég 2002-ben szeretne ajánlattevőként megjelenni a lengyel bankszektorban. Ennek érdekében kiterjedt munkaprogramot indítottak be és több helyen is kecsegtető tárgyalásokat folytattak Lengyelországban.

Az Online szoftverkereskedelmi üzletágában jelentősen bővült idén a választék. Megjelentek a kínálatban az internetbiztonsági szoftverek, az üzleti intelligencia és az alkalmazás-integráció termékei. Ez utóbbit illetően különösen a Sonic Software cég nemrég bejelentett SonicMQ 4.0 veziójú, Java-alapú üzenetszervere lehet a magyar piacon is keresett, hiszen mind a hagyományos rendszerintegráció, mind a platformok közötti integráció, mind pedig a webes front-end-ek központi vállalati szerverekkel való integrálása során alkalmazható.

Kiemelhető Progress alapú alkalmazás-bővítés történt a Magyar Suzukinál. Internetes B2B alkalmazási rendszer szállítása, valamint az jelentett idén még kiemelkedő sikert, hogy a magyarországi Progress fejlesztő cég szerződést kötött a francia Peugeot céggel, amelynek értelmében a Peugeot világméretű jogokat vásárolt autókereskedési alkalmazásaihoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14