Telt ház a Cisco Expo első napján

Kovács Attila, 2001. november 28. 19:38
Az internet jövője jegyében (mottó: „Discover all that is possible on the Internet”) több mint négyszáz résztvevővel kezdődött meg november 28-án az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Cisco Expo, a hálózati gazdaság szakembereinek legjelentősebb hazai szakmai fóruma.
A Hotel Inter-Continental megtelt báltermében Rob Lloyd, a Cisco Systems európai elnöke tartotta a megnyitó előadást, amelyben először a cég mobilitási vízióját vázolta fel, majd az IP telefónia elterjedéséről és általános előnyeiről szólt. Ezt követően a Cisco jövőbeli internetes kezdeményezéseit, az új internetképességeket, stratégiákat (eHub, e-Sales, e-Engineering, e-Learning) tárta a hallgatóság elé. Manapság már a Cisco keretein belül folyó oktatás 60-70%-a e-Learning típusú. Kiemelte az Internet Middleware-t, mint az idei expo egyik fő fókuszát, amely sok téren egyszerűsíti az alkalmazások használatát.

Budafoki Róbert, a Cisco Magyarország igazgatója élő alkalmazási bemutatókkal fűszerezett előadásában szólt arról is, hogy jelenleg 32 ún. Cisco Akadémiát tartanak Magyarországon több mint 500 diákkal, és ez a szám jövőre meghaladja az 50-et, a diákoké az 1300-at.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az új technológiákkal (IP telefónia, vezeték nélküli LAN, Long Reach Ethernet, VPN security, optikai tárolás, content delivery) előadásokon és demók révén is lehet az expón ismerkedni.

A kétnapos Cisco Expo alatt közel 70 technikai és üzleti témájú szekció-előadás, számos demotúra, továbbá panelbeszélgetések közül lehet válogatni. Az egyik újdonság a demoterem, ahol valós vállalati helyzetet modellező környezetben a technológiai újdonságokkal ismerkedhetnek a résztvevők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59