A Netlapon pénzt kérnek a miniszterelnök szavaiért

Szalay Dániel, 2001. december 5. 09:45
A magyar miniszterelnök Kossuth rádióban elhangzott összes szerda reggeli interjúszövegének elolvasása 1500 Ft – legalábbis a Netkapu Elektronikus Média Szolgáltató Rt. tulajdonában lévő Netlap nevű híroldal ennyiért kínálja azokat az anyagokat, amelyekhez egyébként ingyen is hozzá lehet férni a miniszterelnok.hu hálószem Dokumentumok rovatában. „Ön is nyerni fog vele!” - olvasható a figyelemfelkeltő szalaghirdetésen a portál tetején, majd közvetlen mellette a miniszterelnök tablóképe, és egy újabb villogó felirat: „Orbán Viktor cikkgyűjtemények”. A rivális Medgyessy Péterrel készített interjúkat a Netlap olcsóbban kínálja, a teljes gyűjtemény ugyanis csak 500 Ft.
Heti bontásban 500 Ft, a teljes csomag pedig 1500 Ft. Ennyibe kerülne ma a miniszterelnök interjúit elolvasni a Netlap híroldalról. Persze a trükkösebbek tudják: mindehhez ingyen is hozzá lehet férni, ehhez csak annyit kell tenniük, hogy nem a Netlapra kattintanak, hanem a www.miniszterelnok.hu Dokumentumok rovatára. Ott ugyanis évekre visszamenőleg szintén vissza lehet keresni Orbán interjúit, ám ott mindezt térítésmentesen.

A Meruk József nevéhez fűződő online újság weblapján már régebb óta közlik a kormányfő heti rádiós interjúit, ám idáig ez a szolgáltatás ingyenes volt. Mostantól viszont először egy emelt díjas, 06 90-es telefonszámot kell feltárcsázni, és csak azt követően lehet olvasni a szövegeket.

Az oldalon más politikusokról szóló cikkek gyűjteményét is el lehet érni. Medgyessy Péter, Kovács László, Dávid Ibolya, Torgyán József, Kuncze Gábor, Csurka István és Demszky Gábor anyagai a miniszterelnökéhez képest olcsóbbak, a teljes anyag csupán 500-500 Ft/politikusonként. (Ehhez is a 06 90-es, emelt díjas számot kell tárcsázni.)

A Netlap gyűjteményében nem csak politikusok szerepelnek, a listában ismert nevek vannak (köztük üzletemberek is), például Simicska Lajos, Demján Sándor, Csányi Sándor, Tasnádi Péter, Dietmar Clodo, Nógrádi Zsolt, Soros György, de ott van Osama bin Laden is. A velük kapcsolatos iratok is 500 Ft-ért olvashatóak a website-on. Azt nem tudni, miért kerül többe a máshonnan ingyenesen letölthető miniszterelnöki anyag, mint ezek.

Sziládi Tibor, a Netkapu Rt tulajdonosa az alábbiakat fűzte cikkünkhöz:

1. Az Orbán interjúk azok kezdete (1999 nyara) óta a mai napig korrekt megállapodások (szerződések) alapján olvashatóak a Netlapon.

2. "Bónusz" oldalunk megnyitásától ugyanezek ellenérték megfizetése ellenében gyűjteményes/txt formátumban is elérhetőek.

3. Az Orbán interjúk terjedelme (ZIP) 584 Kb, Medgyessy-ről készített cikkgyűjteményünk mérete 326 Kb.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36