McAfee: POP3-forgalmat is ellenőrző vírusvédelmi eszköz

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 10. 13:39
A McAfee 2001. december 4-én piacra dobta azt az új vírusvédelmi hardvereszközét, mely az 500-nál kevesebb számítógépet összekapcsoló hálózatok vírusvédelmi megoldását jelenti. A McAfee WebShield e250 Appliance a hálózat internetkijáratán ellenőrzi a kimenő és bejövő SMTP (E-mail), HTTP, FTP forgalmat, valamint a hasonló eszközök közül egyedüliként a POP3-forgalmat is. A felismert fertőzéseket és csatolt állományokat tisztítja, karanténba helyezi vagy eldobja, és természetesen ezekről az eseményekről értesíti a megjelölt rendszergazdákat is.
Tartalomszűrés

Az eszköz tartalomszűrési lehetőségei biztosítják a beérkező üzenetek és csatolt állományok szinte teljes körű szűrését és elkülönítését. Az üzenetek tárgya, szövege, a csatolt állományok neve és a szöveges fájloktartalma is ellenőrizhető a beállított "tiltott" szavaknak vagy kifejezéseknek megfelelően. Emellett az áthaladó üzenetekhez kiegészítéseket lehet csatolni (pl.: az üzenetet a McAfee WebShield e250 ellenőrizte stb.), és megakadályozhatjuk bizonyos méretnél nagyobb vagy nem engedélyezett formátumú állományok küldését, fogadását.

Anti-Spam, URL-blokkolás

A WebShield e250 képes a felelős rendszergazda által definiált internetoldalak blokkolására, valamint tartalmaz egy spamlistát, amelynek segítségével a nem kívánatos levelezés kiszűrhető.

Teljesítmény

Az eszköz 30 000 levél ellenőrzésére képes óránként és 250kb HTTP-s adatforgalmat tud szűrni másodpercenként. A McAfee többi programjából ismert automatikus adatbázis- és keresőmotor-frissítési lehetőségek a WebShield e250-ben is adottak. Ennek köszönhetően az eszköz mindig fel van készítve a legújabb vírusok felismerésére és tisztítására.

Jelentések, riportok

A rendszer naplózási lehetőségei tág határok között mozognak. Az egyszerű jelentéseken túl részletes statisztikákat és grafikus vezetői jelentéseket is készíthetünk.

Kulcsszavak: Piksys security McAfee

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36