A Unix jövője

Szalay Dániel, 2001. december 14. 22:34
A Sun Microsystems bejelentette, hogy az elmúlt 18 negyedév alatt, azaz négy és fél éve vezeti a Unix szerverek piacát a leszállított rendszerek száma tekintetében, valamint 11 egymást követő évben a bevételek tekintetében is piacvezetőnek minősült.
A 42%-os piaci részesedésével a Sun az IBM és a HP által összesen szállított mennyiség háromszorosát biztosítja. Mind több vállalat, képviselve az iparágak összességét, választja a Sun termékeit működéskritikus vállalati rendszerek kiépítésére.

„Az IDC hiszi, hogy a Unix-szerverek továbbra is a középkategóriás szerverpiac gerince maradnak, erős platformot biztosítva a webes, valamint a létfontosságú üzleti alkalmazásokhoz jövőre is” – jelentette ki Jean S. Bozman, az IDC Globális vállalati szervermegoldások csoportjának kutatási igazgatója. „Ezt arra alapozzuk, hogy sok éven át sikeresen alkalmaztak Unix-szervereket a komoly kihívásokat támasztó, létfontosságú alkalmazások terén, és e rendszerek továbbra is megbízhatóan szolgálják ki a világ legnagyobb vállalatait és sok ország kormányzatát. Szintén fontos, hogy maga az internet is Unix-szerverekre és unixos hálózati technológiákra épült. Ahogy a gazdaság helyreáll, és a nagy cégek újra növekvő mértékben költenek az informatikára, arra számítunk, hogy a Unix-szervereladások megugranak 2002-ben és 2003-ban.”

(A Sun Microsystems 1982-es születése óta sok minden történt, mire elérte jelenlegi pozícióját, a nagyvállalati hardverek, szoftverek, valamint a világhálót működtető szolgáltatások vezető szállítójává lett, amelyek segítségével a vállalatok üzleti tevékenységüket az n-edik hatványra emelhetik. A Sun több mint 170 országban van jelen, valamint a weben a http://www.sun.com címen.)

Kulcsszavak: Sun-hu szerver Unix trend IDC Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50