Vezeték nélküli képességekkel rendelkező HP-újdonságok

Tóth Kristóf, 2002. január 3. 23:16
A Hewlett-Packard a jövőben nagyobb hangsúlyt kíván helyezni az olyan vezeték nélküli hálózati képességekkel rendelkező eszközökre, melyek segítségével a felhasználók könnyedén csatlakozhatnak az otthoni, munkahelyi vagy akár iskolai számítógépes hálózatokra.
A Hewlett-Packard ezen elhatározás keretein belül a napokban bejelentette a HP Pavilion zt1000-es sorozatba tartozó hordozható számítógépeket, melyek opcionálisan 802.11b, illetve Bluetooth szabványnak megfelelő vezeték nélküli hálózati képességekkel ruházhatók fel, illetve a HP Pavilion ze1110-es sorozatú, ugyancsak komoly vezeték nélküli képességű notebookokat, melyek egyébként az olcsóbb kategóriába tartozó hordozható számítógépek piaci szegmensében versenyeznek majd a vásárlók kegyeiért.

A Hewlett-Packard képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a HP Pavilion zt1000 típusú új notebookok az integrált 802.11b, illetve Bluetooth kontrollerek segítségével villámgyorsan és rendkívül könnyen csatlakoztathatóak az otthoni vagy irodai helyi hálózatokra, azonban amennyiben erre esetleg nem nyílik lehetőség, akkor az integrált v.90 56k-s modem segítségével közvetlenül is csatlakozhatnak az internetre. A különböző frekvenciájú, Intel gyártmányú mobilprocesszorokkal rendelhető HP Pavilion zt1000 típusú notebookok igény szerint 8x-os sebességű DVD-ROM, illetve DVD-ROM/CD-RW meghajtóval is kaphatóak, így segítségükkel akár utazás közben is lehet DVD-filmet nézni vagy CD-t írni. A HP vadonatúj Pavilion zt1000 típusú notebookjai kiépítéstől függően 1399 és 2099 dollár közötti árakon szerezhetők be.

A Hewlett-Packard ezenkívül azon felhasználókra is gondolt, akiknek esetleg nem túl vastag a pénztárcájuk, azonban szükségük van a különböző vezeték nélküli hálózati szolgáltatásokra, így a HP hamarosan megkezdi a Pavilion ze1110-es termékcsaládba tartozó hordozható számítógépek forgalmazását is. Ezen újdonságokról egyelőre nem túl sokat lehet tudni, azonban a Hewlett-Packard ígéretei szerint már ezekben a belépőszintű HP notebookokban is megtalálható lesz minden olyan szolgáltatás, mely a különböző vezeték nélküli hálózati szolgáltatások igénybevételéhez szükségeltetik, ennek ellenére a HP Pavilion ze1110-es notebookok kezdőára 1099 dollár körül alakul majd, mely ár ebben a kategóriában mindenképpen kedvezőnek számít.

Kulcsszavak: notebook HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14