A fejlesztők megkezdték az átállást a Mac OS X rendszerre

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 9. 18:41
Független fejlesztők már több mint 2500 Mac OS X natív szoftvert hoztak forgalomba, és a vártnál több digitális kiegészítő eszközt, perifériát támogatnak az új rendszeren. Az idén valószínűleg az Adobe lesz a "legaktívabb fejlesztő"…
"Az Adobe már öt kiváló Mac OS X programmal büszkélkedik, és a hamarosan elkészülő Photoshop után a felhasználók döntő többsége számára minden akadály elhárul az azonnali átállás elől" - mondta Bruce Chizen, az Adobe ügyvezetője. "Az Apple hihetetlenül feszített tempóban dolgozik, és munkája gyümölcseként a Mac OS X napjaink legjobb operációs rendszere a felhasználók és fejlesztők számára egyaránt. Az Adobe elkötelezte magát a rendszer mellett, idén mi leszünk a legaktívabb Mac OS X-fejlesztők."

"Az Office csomag robusztusságát a Mac OS X teljesítményével és kényelmi szolgáltatásaival ötvözve ellenálhatatlanul szép és könnyen használható frissítést kínálunk ügyfeleink számára" - nyilatkozta Kevin Browne, a Microsoft Corporation Macintosh üzletágának ügyvezetője. "Az Office v. X rajongó hangvételű kritikákat kapott a sajtótól és megelégedett nyilatkozatokat a felhasználóktól. Az Office v. X-et vásárlók nagy örömére szolgál, hogy megszakítatlanul élvezhetik a Mac OS X rendszer nyújtotta szolgáltatásokat."

"A Kodak EasyShare kamera és dokkolóegység útmutató megoldásoka fogyasztói digitális fényképezésben" - állította Willy Shih, az Eastman Kodak digitális és alkalmazott képalkotás üzletágának elnöke. "A Kodak EasyShare digitális kamerákban tárolt képek letöltése gyerekjáték a Mac OS X valódi plug-and-play rendszerének köszönhetően, és az Apple-lel közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy a felhasználók számára még élvezetesebb legyen a képi emlékekkel való foglalkozás."

"Az adminisztratív, tartalom- és eszközkezelő rendszerek számára elengedhetetlen egy vállalati szintű adatbázisrendszer, és a Mac OS X kiváló lehetőséget biztosít a számunkra" - nyilatkozta Raj Nathan, a Sybase vállalati megoldások üzletágának elnök-vezérigazgatója. "Jelenleg azon dolgozunk, hogy a Sybase OpenClient SDK Mac OS X változatát a tavasz folyamán forgalomba hozhassuk, amit később a vállalati adatbázisszerverünk (ASE) követ. Lépésünk szinte magától értetődő, tekintve az Apple hagyományosan erős jelenlétét az oktatási és a professzionális kreatív piacokon."

"A Mac OS X a Mathematica szoftver iedális rendszere, hiszen pontosan azt a két összetevőt elegyíti, amiből szoftverünk a legtöbbet merített: a UNIX-ot és a Macintosht" - mondta Theodore Gray, a Wolfram Research társalapítója. "A Mac OS X stabilitása és teljesítménye kiváló paraméterek a világ legátfogóbb analízis, szimbolikus kalkulációs, matematikai műveleti és adatábrázoló függvénygyűjteménye számára."

"A Corel és a procreate Macintosh-ügyfelei tudják, hogy nyugodtan átállhatnak a Mac OS X platformra, hiszen az sziklaszilárd, és kreatív alkalmazásaink natívan futnak rajta. Az Apple következő generációs rendszerének agresszív támogatása a felhasználóink felé tett elkötelezettségünk legjobb példája és egyben a lehető legmegfelelőbb üzleti lépés is" - mondotta Derek Burney, a Corel Corporation elnök-igazgatója. "A Corel már most több élvonalbeli grafikus alkalmazást emelt át erre a kiváló platformra, mint bármelyik másik nagyobb fejlesztőház. Éppenséggel a Mac OS X inspirált minket a kifejezetten a professzionális kreatív felhasználók számára létrehozott procreate szoftversorozat tervezésénél. Érzékeljük a felhasználók igényeit, elkötelezettségünk továbbra is rendületlen a minél több natív alkalmazás kifejlesztésében."

"A Mac OS X 10.1 és a Nikon Coolpix digitális kamerák együttműködve teszik lehetővé a kiemelkedő minőségű digitális képek könnyű elérhetőségét a felhasználók számára" - mondta Jerry Grossman, a Nikon Inc. marketingigazgatója. "A Mac OS X támogatja a Nikon Coolpix digitális kamerák családjának minden egyes tagját, s így a képek letöltése, szerkesztése, archiválása és megosztása Mac-jellegű, triviális, és örömteli feladat."

"A Mac OS X 10.1-es változatával az Apple egy már korábban is figyelemreméltó rendszert varázsolt még tökéletesebbé" - állította Richard Zulch, a Dantz Development Corporation technikai osztályvezetője. "A rendszer szolgáltatásai, teljesítménye és stabilitása megtisztította előttünk az utat ahhoz, hogy befejezhessük Retrospect szoftverünket, így hamarosan élvonalbeli adatmentő alkalmazás áll rendelkezésre az Apple erőteljes és elegáns új platformján is."

"A Mac-kompatibilis kiegészítők vezető gyártója, a HP büszkén kínálja a Mac OS X-natív megoldások komplett sorát" - jelentette ki Hugh Amick, a HP Mac-Connect üzletágának programmenedzsere. "A HP deskjet és HP laserjet nyomtatómeghajtó szoftverek a Mac OS X rendszerbe vannak építve, így a felhasználók valódi 'plug-and-print' egyszerűséggel, szoftverek telepítése nélkül nyomtathatnak. Azzal, hogy lehetővé tettük a fotónyomtatóink, digitális kameráink és multifunkciós termékeink használatát Mac OS X alatt is, felhasználóink számára is elérhetővé vált a Mac OS X ereje, egyszerűsége és eleganciája."

"A Palm teljes egészében támaszkodik a Mac OS X v10.1 szolgáltatásaira, ennek hatására pl. felgyorsult szoftverünk indulási ideje, és olyan, csak Macen elérhető funkciókkal ruháztuk fel, mint pl. a Dockon keresztüli vezérelhetőség" - nyilatkozta Todd Bradley, a Plam Inc. műveleti igazgatója. "Számunkra a Mac stratégiai platform, mivel osztozunk a Digitális Életmód filozófiában, melyen belül mi a mobilitásra és könnyű használhatóságra fokuszálunk."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50