A Microsoft leállítja a Virtual PC for Mac fejlesztését

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 9. 20:10
A Microsoft az Apple fejlesztői konferencián (WWDC) bejelentette, hogy nem fejleszti tovább Virtual PC szoftverét, amely lehetővé teszi Windows operációs rendszer emulált futtatását Mac számítógépeken.
A Microsoft januárban, az új Intel-alapú Mac gépek megjelenésekor már bejelentette, hogy a Virtual PC jelenlegi verziója nem kompatibilis ezekkel. Mivel a szoftver szorosan kapcsolódik a korábbi, Power-alapú Mac hardverhez, az új számítógépekhez egy teljesen más alkalmazás kidolgozására lenne szükség. Ilyenek azonban egyre nagyobb számban bukkannak fel más gyártóktól, mint például az Apple saját, Boot Camp nevű PC-virtualizációs szoftvere, vagy a Parallels Desktop termék, amelyek ráadásul észrevehetően gyorsabbak is, mint a Virtual PC. A Microsoft álláspontja szerint az ilyen és hasonló megoldások, egy teljes Windows operációs rendszerrel kiegészítve, abszolút mértékben kielégítik a felhasználók azon igényeit, hogy Windows-alapú alkalmazásokat futtathassanak Intel-alapú Mac számítógépükön.

A Microsoft a bejelentéshez azt is hozzáfűzte, hogy a jelenlegi Virtual PC felhasználók számára továbbra is biztosítják a szoftverhez a terméktámogatást.
Kulcsszavak: Apple Mac Windows Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50