Szabadalom az SMS-hirdetésekre

forrás: Népszabadság online forrás: Népszabadság online, 2002. január 11. 06:53
Egy Vas megyei vállalkozó szabadalombitorlás miatt polgári pert kezdeményez majd azon politikai pártok ellen, amelyek a választási kampányban az engedélye nélkül politikai SMS-hirdetéseket küldenek a választópolgároknak – tudta meg a Népszabadság az érintett vállalkozótól, a bögötei Patyi Gábortól.
Patyi kérdésükre elmondta: egy évvel ezelőtt nyújtotta be a Magyar Szabadalmi Hivatalhoz az SMS-hirdetésküldés találmányának szabadalmi leírását. A szabadalom a reklám- és marketingtevékenységgel összefüggő szöveges, képes és grafikus SMS-ek vezetékes, illetve vezeték nélküli telefonokra való továbbítására terjed ki.

Schwarczkopf József, a Magyar Szabadalmi Hivatal osztályvezetője a Népszabadság kérdésére megerősítette: Patyi Gábor 2001. január 11-én valóban benyújtotta az SMS-hirdetésekről szóló találmányát, amelyet azonban még nem tettek közzé, így annak részletei egyelőre nem nyilvánosak. Az osztályvezető hozzátette: jelenleg is folyik a szabadalom újdonságkutatása. Ha a szabadalmat megadják, Patyi Gábor a bejelentés napjától az SMS-hirdetések alkalmazásának kizárólagos jogtulajdonosává válhat.

A bögötei vállalkozó egyébként 2001 őszén valamennyi politikai pártot levélben értesítette arról, hogy a választási kampány során csak az ő engedélyével alkalmazhatják az SMS-hirdetések módszerét. Patyi egyetlen visszajelzést sem kapott, pedig a pártok egy licencszerződés alapján akár már az idei kampányban is használhatnák az eljárást.

A vállalkozó jelenleg egy reklámcéggel, illetve egy távközlési szolgáltató céggel folytat tárgyalásokat a szabadalom eladásáról. A lap kérdésére elmondta: polgári pert indít azok ellen, akik az SMS-hirdetéseket az engedélye nélkül kívánják használni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14