Multimédiás választási portál az MTI-től

Szalay Dániel, 2002. január 11. 23:30
A Magyar Távirati Iroda nem tétlenkedett, és három hónappal az országgyűlési voksolások előtt Választás 2002 névvel, a http://valasztas.mti.hu oldalon multimédiás portált indított. A weboldalon hírek, tudásbázis, több közvélemény-kutató előzetes kimutatásai, hang- és videoanyagok, valamint egyéb hasznos információk érhetők el.
A több mint 120 éves hazai hírügynökség "modern magyar sajtóügynökséggé kíván előrelépni". Multimédiás, digitális tartalomfejlesztési projektbe kezdtek, amely egy több évre szóló vállalkozás. Pénzügyi hátterét leginkább a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága állja, de egyharmadát a cég maga biztosítja.

"Tény és való", hogy az MTI valóban klasszat alkotott. A távirati irodától elvárt és már jól megszokott híreken kívül napi és archív fotók, mozgó anyagok és hangfelvételek is elérhetőek.

A pártok rovatban a Fidesz, az FKGP, a KDNP, az MDF, az MDNP, a MIÉP, az MSZP, a Munkáspárt, az SZDSZ és a függetlenek anyagaival lehet találkozni.

A jelöltek rovatban egyelőre három személlyel találkozhatunk. Orbán Viktor (Fidesz) jelenlegi miniszterelnökkel, Medgyessy Péterrel (MSZP), továbbá Thürmer Gyulával (Munkáspárt) - őket jelölték a pártok jövőre kormányfőnek.

Nagyon hasznos rovat a tudástár! Ezen az aloldalon ugyanis olyan fogalmakkal is meg lehet ismerkedni, amit esetleg nem minden választópolgár tud. Elolvasható az Országgyűlés története, a kormányalakítás mikéntje, részletek láthatóak a külföldi választási rendszerekről (országokra lebontva!), kikereshetőek fontos jogszabályok.

A Választási események rovatban a választásokkal kapcsolatos nyilvános eseményeket fogják hamarosan publikálni. (Ez az oldal most még üres.) Érdekes lehet visszakeresni a választási adatokat is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59