Új választási portálmelléklet az Origónál is

Szalay Dániel, 2002. január 12. 18:00
87 nap múlva a választásra jogosultak az urnák elé járulnak. Arról dönthetünk, kik legyenek a következő parlamenti ciklusban képviselőink a parlamentben. Az Index volt az első, amely választási mellékletet indított hírportálján, tegnapelőtt az MTI mutatta be Választás 2002 nevű mellékletét, a minap pedig az Origó rukkolt ki új dossziéval.
Mádl Ferenc köztársasági elnök 2002. április 7-ére (vasárnapra) tűzte ki az országgyűlési választások első fordulóját. A második forduló (amennyiben szükséges) április 21-én lesz.

A www.valasztas.hu kissé szegényes, ezért a legtöbb szavazásra jogosult feltehetőleg nem innen, hanem a legnagyobb hírportáloktól fogja begyűjteni információit.

Az Index hírportál volt az első, amelynek készítői elindították kampánymellékletüket. De az MTI is készül már. Választási weboldalán (http://valasztas.mti.hu) hírek, tudásbázis, több közvélemény-kutató előzetes kimutatásai, hang- és videoanyagok, valamint egyéb hasznos információk érhetők el. (Részletek tegnapi cikkünkben: http://www.prim.hu/hirek/cikk.prm?id=25373) Az eligazodást segíti a kampány során az Origó most elindult választási melléklete is. A weblap a pártokkal, jelöltekkel, rendezvényekkel, aktuális vitákkal kapcsolatos híreket, a jelöltek ígéreteit folyamatosan frissíti. A folyamatosan frissülő hírek mellett állandó rovatok is segítik az eligazodást a voksolásokig.

Minden mostani képviselőről elolvasható, hogy mivel foglalatoskodtak a parlamentben az elmúlt négy évben, megismerhetik a pártok történetét, a korábbi választások eredményeit, a választás szabályait. Folyamatosan közlik a közvélemény-kutatási eredményeket, és a választási linkgyűjtemény segítségével a szavazással kapcsolatos honlapok is elérhetőek.

Mindhárom választási melléklet fontos szerepet játszik abban, hogy a választópolgárok minél nagyobb számban járuljanak az urnákhoz. Mindegyik oldalon nagy hangsúlyt kap a választási kisokos és a fogalomtár.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55