Symantec: megjelent a Ghost 7.5-ös verziója

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 28. 20:22
A Symantec megjelentette a Ghost 7.5 Corporate Editiont, amely megnövelt kezelési funkciókat biztosít a rendszergazdák számára: segítségével a hálózati és a hordozható PC-kre egyaránt képesek szoftverekkel specifikusan ellátott lemezképeket eljuttatni, telepíteni, illetve ilyeneket összeállítani, a merevlemezről másolatot, biztonsági mentést készíteni, valamint abból a rendszert visszaállítani.
„A rendszergazdák kezébe piacvezető telepítési és felhasználógép-beállító megoldás kerül a Symantec Ghost 7.5-ös verziójával, melynek a korábbi változatokénál is többféle kezelési lehetősége van. Alkalmazása által a vevőknél jelentős informatikai költségmegtakarítás mutatkozik” - nyilatkozta Joe Wang, a Symantec Enterprise Administration elnökhelyettese. „A Ghost 7.5-tel a rendszergazdák egyszerűbben telepíthetnek operációs rendszereket. A Ghost ideális megoldás az új operációs rendszerekre, így a Microsoft Windows XP-re való átálláskor.”

A Symantec Ghost 7.5 Corporate Edition mind a „Microsoft Windows 2000 Professional and Server”, mind a „Designed for Microsoft Windows XP Professional” márkajel-tanúsítványt (Logo Certification) megszerezte. A minősítések elnyeréséhez a Ghost 7.5 a VeriTest által alkalmazott tesztfeltételsornak felelt meg. A VeriTest laboratórium jogosult a Microsoft „Certified for Windows” emblémájának elnyerésére pályázó irodai és kiszolgáló alkalmazások tesztelésére.

A Symantec Ghost 7.5 számos új tulajdonságával kibővíti a vállalati környezetben szokásos PC-telepítési és felhasználókezelési módszereket:

  • A Symantec Ghost „Remote Boot” (távoli rendszerindítás) eljárása: a rendszergazdák a Ghost ügyfélszoftver távoli telepítéséhez a Ghost Console használatával a hálózaton meg tudják keresni és azonosítani tudják a PC-ket. A feltelepített Ghost ügyfélszoftverrel egy teljes Ghost rendszerindító környezetet tartalmazó „virtuális partíció” hozható létre. Ezáltal szükségtelen a munkaállomások mindegyikét felkeresni egy rendszerindító lemezzel, vagy azokra egy fizikai rendszerindító partíciót telepíteni.
  • A GhostCast Serverrel háromféle módon lehet Ghost lemezképet telepíteni: csoportos (multicast) – egy lemezkép egy időben több számítógépre telepíthető; egyedi (unicast) – egy lemezképet egy számítógépre telepít; részhálózati célzott terjesztés (subnet targeted broadcast) – részhálózati csoporton alapuló kiválasztásos telepítés.
  • Az ügyféloldalról kezdeményezett feladatok: ezt az eljárást választva a munkaállomásról, biztonságosan lehet végrehajtani a Ghost Server Console feladatokat, így a rendszergazda a Ghost Server Console-hoz történő visszatérés nélkül tud elvégezni egy feladatot, és az ügyféloldalról is lehetővé válik a másolatkészítés, a programáthúzás és a felhasználói gép átállítása.
  • GhostCast szelep: a rendszergazda „lefojthatja” a csoportos telepítés sebességét, ezáltal az ilyenkor lefoglalt sávszélesség korlátok között tartható, és a hálózat teljesítőképessége megmarad.
  • Beállítható ügyfél-„pulzus”: a rendszergazda a Ghost Win32 ügyfélprogram „szívverését” szabályozhatja, szükség esetén ki is kapcsolhatja, így az ügyfélgép és a Ghost kezelőpult közötti kapcsolat okozta hálózati forgalom csökkenthető.

A Ghost Console-nak a Microsoft Terminal Serveren keresztüli távvezérelhetőségével a Ghost 7.5 Corporate Edition további rugalmasságot és hordozhatóságot biztosít a rendszergazdáknak. A Linux legújabb, naplózó fájlrendszere teljes körű, valódi támogatást kapott a Ghost 7.5-ös verziójában, mivel az a Linux EXT3-at is képes kezelni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14