A SAS új Text Miner adatbányászati szoftvere

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 30. 09:35
A 2002 közepén forgalomba kerülő SAS Text Miner szöveges anyagok elemzésére használható szoftverrel e-mailekből, ügyfélhívásokról készült feljegyzésekből és hasonló szöveges anyagokból lehet információkat gyűjteni.
Az analitikus ügyfélkapcsolat-kezelést (CRM) már használó vagy most bevezető vállalatok a Text Miner segítségével csoportokba tudják sorolni az ügyfelektől özönlő elektronikus leveleket, és így meg tudják gyorsítani azok megválaszolását, elintézését és követését.

A humánerőforrás vezetők a Text Miner segítségével önéletrajzok és álláskérelmek ezreiből tudják kiválasztani a megüresedő munkahelyek betöltésére legalkalmasabb pályázókat. Kérdőívekre írt szöveges válaszokban is tudnak kutatni a Text Minerrel, amelynek segítségével fel tudnak ismerni trendeket és jobb döntéstámogató anyagokat tudnak a vezetés elé tárni.

A Text Miner azáltal emelkedik ki a szöveges adatok bányászására használható más termékek közül, hogy segítségével a teljes szöveganyag előfeldolgozható a felhasználóbarát SAS Enterprise Miner folyamatkezelő környezetben. Segítségével a felhasználók strukturálatlan szöveges adatokkal gazdagíthatják meglevő strukturált adataikat a vásárlók életkoráról, jövedelméről, vásárlási szokásairól, stb.

A Text Minerhez továbbfejleszthető és testre szabható szótárak állnak rendelkezésre angol, francia és német nyelven. Az ASCII-karakterkészletet használó minden más nyelv közvetve támogatható. A Text Miner adatbázisokból, fájlrendszerekből, sőt akár a világhálóról is be tudja gyűjteni a legkülönbözőbb formájú szöveges dokumentumokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50