A könyvelés művészete

Számadó

, 2002. február 5. 12:31
A nemszeretem munkák közé tartozik a könyvelés, valamint minden, ami azzal kapcsolatos. Magyarországon nagyon fontos, hogy a papírmunkák rendben legyenek.

A tradicionális könyvelőcégek között szép karriert futott be a Számadó szoftvercsomagot elkészítő programozócsoport. A szoftvercég már korábban is híres volt felhasználóbarát ügyfélpolitikájáról - ez az egyetlen vállalat, amely díjmentesen használható változatot is készít.

A cég életében éppen a szabad szoftververzió hozta el a fordulópontot, történetük a hazai számítástechnika kevés sikersztorijának egyike.

A kereskedelmi változatot az elmúlt évek során komplex pénzügyi irányítási rendszerré fejlesztették, kialakították a különböző változatokat, közülük a legújabb a kifejezetten kisvállalkozások számára paraméterezett verzió. A megoldást hálózatos megoldásai teszik komplex vállalatirányítási rendszerré, előnye, hogy alkalmazkodik a magyar vám- és adósajátosságokhoz.

A könyvelésnél a rendszerrel lehetséges akár egy cég teljes körű kettős könyvelése, akár több cég számára történő bérkönyvelés vagy éppen könyveléstechnikailag holdingként kezelhető cégcsoportok adminisztrációs munkájának elvégzése. A Számadó felkínálja a statisztikák és szükséges adatszolgáltatások elkészítését, ugyanakkor a nagyvállalati verzióban lehetőség nyílik a vezetés számára szükséges adatok kinyerésére is.

A szállítói számlák, a vám- és tb-ügyek, valamint a raktári mozgások is követhetők. Az összefüggő rendszer előnye, hogy kimutatásai, analitikái áttekinthetők. A felhasználót nagyban segítik a rendszerbe integrált és előre elkészített adattáblák - például irányítószám-, vámtarifajegyzék-, kontírkódok -, de a helyi specialitásoknak megfelelő újabb kódok is létrehozhatók.

A szabad szoftververzió egyszerű számlaadó rendszerként is alkalmazható, APEH-hiteles bizonylatot szolgáltat. A vállalati verziókban lehetőség van több egymástól független számlasorozat - gépi számlák, kézi számlatömbök - kezelésére. A rendszerben nagyon könnyen szeparálhatók a jogok. Akár más lehet a számla adója, akár más számfejtheti ezt, és megint más tarthatja nyilván a raktári rendszer dolgait. A rendszerben ezek a funkciók hálózat esetében egymástól elkülönített munkaállomásokon is végezhetők, és a kapcsolatuk lehet IP alapú vagy akár modemes - a percrekész információszolgáltatáshoz természetesen online kapcsolat szükséges.

A Számadó, mint minden komoly szoftvercég, teljes szoftverkövetést biztosít, az új rendeletek megjelenése után a lehető leggyorsabban implementálják az üzleti-könyvelői módosításokat.

A Számadó honlapja (www.szamado.hu) folyamatosan közli a legújabb szakmai híreket; a frissítések a jogosult felhasználók számára online formában elérhetők, és innen tölthető le az APEH által kért megfelelőségi nyilatkozat is. Az előfizetőknek kérésre természetesen elküldik a frissítéseket, sőt megfelelő telefonos felhasználói segítséget is biztosítanak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50