Négy modullal három verzióban

Eniac Computing

, 2002. február 5. 12:19
Az Eniac Computing Rendszertervező és Tanácsadó Kft. 1994-ben jelent meg a magyar szoftverpiacon. A vállalkozás kezdeti célkitűzése egy olyan átfogó, "nem tevékenységspecifikus" rendszer létrehozása és forgalmazása volt, amely a könyvelési tevékenységeken túl a vállalatok teljes gazdasági működését lefedi. A logikusan kialakított rendszerstruktúrának köszönhetően sikerült megvalósítani az elképzeléseket; az ügyfelek visszajelzései egyértelműen igazolják, hogy a csapat képes volt egy olyan, teljes mértékben magyar fejlesztésű terméket létrehozni, amely felveszi a versenyt az elismert nemzetközi szoftverekkel is.
Terméküket AB4 Accounting & Business néven ismerte meg a hazai piac. Az integrált vállalati információs rendszer fejlesztésekor azt a célt tűzte maga elé a cégvezetés, hogy a rendszer bármilyen gazdasági szektorban tevékenykedő vállalkozás számára minden működési területen megoldást nyújtson.

A termék nevében a 4-es szám a négy alapmodulra utal, a rendszer ugyanis lefedi a számvitel, a humán erőforrás, a kereskedelem és a kontrolling területét - a fejlesztés során kiemelt figyelmet fordítottak az egyes modulok közti integritás megvalósítására. A teljes körű szolgáltatást nyújtó megoldás parametrikus szemléletű, és egyértelműen a kötetlenség jellemzi, ami a felhasználó számára azt jelenti, hogy ahol csak lehetséges, az adatok tetszés szerint felvihetők, illetve bővíthetők. A rendszer nem kizárólag a magyar pénzügyi környezetben használható, a megfelelő beállítások alkalmazásával bármilyen könyvelési rendszer követelményeinek megfelel.

Többéves tapasztalataik igazolják, hogy mára az AB4 már nemcsak a számviteli rendnek megfelelő adminisztrációs feladatok elvégzésére alkalmas szoftver, hanem sokkal több annál: a cég szinte minden területét lefedő vállalatirányítási rendszer, amely komoly elemzési, jelentéskészítési lehetőséget foglal magában.

Az Eniac Kft. munkatársai az elmúlt években többször szembe találták magukat azzal a problémával, hogy a kisebb vállalkozások - megismerve a cég referenciakörét - arra a következtetésre jutottak: szervezetileg nem elég fejlettek egy ilyen komplex vállalatirányítási rendszer bevezetésére.

Ennek orvoslásaként létrehozták az AB4 program három egymásra épülő verzióját: az AB4 Basic alapvető könyvelési, az AB4 Standard széles körű ügyviteli feladatokra alkalmas, az AB4 Professionalt pedig a speciális vállalati igényekre, elemzések, kimutatások készítésére formálták.

A három verzió teszi lehetővé, hogy a szoftver a közép- és nagyvállalatokon kívül a kisvállalkozások számára is elérhető legyen - az egyszerű könyveléstől a magas szintű gazdasági elemzésekig nyújt megoldást -, figyelembe véve mind a kisebb vállalatok működési sajátosságait, mind a nagyobb vállalkozások komplex, speciális igényeit.

A cégalapítás óta eltelt idő bebizonyította, hogy a fejlesztést illetően jó irányvonalat alakítottak ki, hiszen az AB4 szoftver a gazdaság különböző ágazataiban működő vállalatok széles körű és változatos követelményeinek képes eleget tenni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50