Új HP nyomtatószerver: HP jetdirect 310x

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 7. 10:17
A HP a Cebiten mutatja be vezetékes nyomtatószerver családjának legújabb USB csatlakozójú tagját, a hp jetdirect 310x-et, amely márciusban Magyarországon is forgalomba kerül.
A termék alapvetően a középkategóriájú nyomtatókat célozza meg, mivel ezek jellemzően nem rendelkeznek beépített hálózati csatlakozóval, az egyre terjedő USB interfésszel viszont annál gyakrabban. Így a nyomtatószerveren keresztül PC közbeiktatása nélkül lehet megosztani a nyomtatókat és többfunkciós eszközöket 10 és 100 Mbites Ethernet hálózaton egyaránt. Az új családtag – a korábbi 175x jelű USB-s nyomtatószerverrel ellentétben – már minden elterjedt operációs rendszert támogat és nem csupán HP nyomtatókkal használható. A támogatott operációs rendszerekről és nyomtatókról a HP weboldalairól szerezhető bővebb információ.

A HP a korábbi „szappantartó designt” egy új, futurisztikus külsővel váltotta fel, amely azonban nem ment a célszerűség rovására. A nyomtatószerver mellett a szükséges leíráson és a menedzsment szoftvereken túl egy rövid USB kábel, valamint a nyomtatóhoz rögzítést segítő tartó is található, hogy megakadályozzák a nyomtató körüli porgyűjtő drótrengeteg kialakulását, amely a hagyományos megoldásoknál elég gyakori jelenség.

Kulcsszavak: printer HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36