Meglep.hu : havi 1-1,5 millió forint hirdetési bevételt remélnek

MTI Sajtóadatbank, 2002. február 12. 06:48
Havonta 1-1,5 millió forint hirdetési bevételt remél az Axelero Internet által üzemeltetett Origo a multimédiás képeslapok küldésére szolgáló Meglep.hu oldal beindításától - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint az oldal felhasználói az induláskor több mint 300 animációt tartalmazó képeslapot küldhetnek el: a képeslapok egy része beépített zenével rendelkezik, másik részükhöz pedig a látogatók választhatnak muzsikát.
Az új szolgáltatással az Axelero nemcsak az internetes képeslapküldést szeretné minél szélesebb kör számára elérhetővé tenni, hanem növelni kívánja hirdetési bevételeit is: a várakozások szerint a Meglep.hu indulását követő fél év során havonta átlagosan 1-1,5 millió forint közötti lesz a hirdetési bevétel, amelynek 30-50 százaléka speciális hirdetési formákból, például szponzorált képeslapokból, vagy képernyővédőkből származik majd.

A közlemény szerint ugyan a hagyományos internetes hirdetési forma, a banner szerepe némileg csökkent az elmúlt időszakban, az új hirdetési formák megjelenése és az internetezők számának növekedése miatt tavaly mégis jelentősen bővült az internetes reklámozásra szánt összeg.

A Magyar Reklámszövetség Internet Tagozatának adatai alapján míg 2000 első félévben 627 millió forintot költöttek online reklámokra, addig ez az összeg ami 2001. első félévében több mint 70 százalékkal 1,070 milliárd forintra nőtt. A növekedés hátterében alapvetően az internetes reklámok térnyerése áll, mivel tavaly a reklámokra költött összeg nem bővült.

Az online reklámok a teljes reklámpiac 0,8-1 százalékát teszik ki. Magyarországon az internetes reklám az egyik legolcsóbb reklámfajta, hiszen egy kampány átlagosan 7-9 millió forintba kerül. Az online reklámokon belül a leggyakoribbak az úgynevezett banner-reklámok, amelyekért megjelenítésenként 5-7 forintot fizetnek a megbízók.

A közlemény szerint az ingyenes szolgáltatást nyújtó Meglep.hu a hirdetők számára nemcsak a látogatók száma miatt fontos felület, hanem azért is, mert a rovatokon keresztül jól meghatározott célcsoportokat érhetnek el. Az új szolgáltatás céljai között szerepel az is, hogy segítségével az Origo növelje látogatóinak számát. A vezető portálok között ugyanis éles verseny folyik a látogatókért, akiket újabb, az internet lehetőségeit jobban kihasználó szolgáltatásokkal lehet az adott portál rendszeres vendégévé tenni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50