Az IQSOFT nyerte a Magyar Turizmus Rt. tenderét

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 4. 09:02
Az IQSOFT Rt. nyerte azt a nyílt pályázatot, amelyet a Magyar Turizmus Rt. írt ki 2001 októberében az on-line nemzeti turisztikai rendszer megvalósítására. Az IQSOFT Rt. fővállalkozóként az informatikai környezetet biztosítja, a technológiát a Oracle Hungary szállítja, a térinformatikai megoldásokat a Rudas&Karig Kft. készíti, az üzemeltetést az ICON Kft. végzi.
Az első körben több mint húszan nyújtottak be ajánlatot, a második fordulóba hatan jutottak be, (Compaq Computer Magyarország Kft., a MÁV Informatikai Rt., az IQSOFT Rt., a Kopint Datorg Rt. és a Hewlett Packard Magyarország Kft. konzorciuma, az E-Group Rt. valamint a Webigen Rt.), közülük végül az IQSOFT Rt. került ki győztesen.

A hasonló feladatokban már jártas IQSOFT Rt. feladata a magyarországi idegenforgalmi igényeket kielégítő, egységes turisztikai portál kialakítása a meglévő információs adatbázisok felhasználásával. A pályázat célja az volt, hogy a Magyar Turizmus Rt. által üzemeltetet Turisztikai Adatbank, a Tourinform irodák, valamint az intézmény külső és belső szervezetei egy olyan egységes rendszerben kerüljenek összekapcsolásra, amely az online portálon keresztül teljes körű információt biztosít a hazai turisztika legkülönbözőbb területeiről, megkönnyítve az ágazati vezetőknek a döntéshozatalt, a turizmussal foglalkozók számára a mindennapi munkavégzést, a turisták számára pedig a tájékozódást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14