Európai i-mode kézzel fogható közelségben

Kollár Csaba, 2002. március 5. 22:58
A németországi E-Plus Mobilfunk hivatalosan is megerősítette, hogy március 16-án elindítja az i-mode vezeték nélküli internetszolgáltatást. Ez lesz az első i-mode szolgáltatás Japánon kívül.
Az E-Plus a KPN Mobile leánycége a tervek szerint a március 16-i induláshoz szükséges előkészületekhez március 8-án kezd hozzá. Így ettől a naptól lehet megvásárolni az i-mode-kompatibilis mobiltelefonokat, illetve feliratkozni a különböző szolgáltatásokra. A 16-i indulásnál Németországban mindössze egy modell, a NEC N21i lesz alkalmas arra, hogy az NTT DoCoMo szabványát támogassa.

Az E-Plus Mobilfunk közleményében arra is kitért, hogy a tartalomszolgáltatók elsőként hírekkel, időjárás-előrejelzéssel, sporthírekkel, szabadidős és pénzügyi információkkal kívánnak kedveskedni az érdeklődőknek.

Ami az árakat illeti; a készülékek ára 249 Euro, míg a havi előfizetési díj 3 Euro lesz. Ezen kívül további 2 Eurot kell fizetni a szolgáltatások igénybevételéért, havi díjas rendszerben. A forgalmi díjak tekintetében 0,01 Euro-ba kerül 1 KB, illetve egy e-mail elküldése, egy másik konstrukcióban pedig 0,19 Euroba.

A németországi debütálás után a KPN Mobile az i-mode szolgáltatásokat április közepére Hollandiában, júniusra pedig az Orange-val közösen Belgiumban is el kívánják indítani, de mint mondják “terveink között szerepel az európai i-mode jelenlét komoly megerősítése”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14