Emberi erőforrás gazdálkodás – SAS módra

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 17. 07:05
A SAS Institute bejelentette az emberi erőforrás terület számára készült, már korábban is forgalmazott SAS Human Capital Management (HCM) alkalmazása továbbfejlesztett, webes felületű, 3.0-ás verzióját.
A HCM 3.0 segítségével proaktívan tervezhetik meg az emberi erőforrással (EE) foglalkozó szakemberek szervezetük EE stratégiáját. A SAS üzleti intelligencia architektúrájára épülő HCM 3.0 összesíti az EE területhez kapcsolódó releváns rendszerek adatait, majd elemző, benchmark összehasonlító, trendszámító, előrejelző és modellező eszközeivel a döntéshozást alátámasztó eredményekké alakítja őket, vagyis szervezeti tudássá alakítja az operatív EE információkat.

Az új, vékonykliens architektúrájú HCM 3.0 verziót a technikában járatlanok is kiválóan használhatják. Felhasználóbarát webes kezelői felületén keresztül a világ bármely pontjáról elérhetik a vállalati munkaerővel kapcsolatos információkat. Az EE scorecard révén a vezetők a legfelső szinttől a legalsóig áttekintést kapnak dolgozói állományukról és EE folyamataikról. Az üzleti tudás birtokában az EE szakemberek számszerű mutatók alapján objektívebb képet kapnak az értékteremtés folyamatáról, tisztán látják a kritikusan fontos üzleti kérdéseket, és adatokkal tudják indokolni előterjesztett stratégiáik szükségességét.

A HCM 3.0 felhasználói összevethetik saját információikat a Saratoga - a szoftver részét képező – benchmark-adataival. A Saratoga Institute több mint 250 mutatót alakított ki a dolgozók termelékenységének mérésére, értékelésére és összehasonlítására, és a világ legnagyobb EE adatbázisával rendelkezik. A HCM 3.0 amellett, hogy a felhasználó vállalatánál automatikusan kiszámolja az előre definiált mutatók értékét, egyéb mutatók kiszámolására is megtanítható.

Az üzleti kommunikációs szolgáltatások területén ismert Nextra, a SAS HCM rendszerrel térképezi fel és hasznosítja a felvásárolt vállalatok dolgozóinak tapasztalatát, szaktudását és képzettségét. Az új HCR verzió segítségükre van a kulcsemberek fejlesztésében, éppúgy, mint a vállalati eredményesség szempontjából optimális bérpolitikájuk kialakításában. A kimutatások és eredmények online rendelkezésre állása pedig megkönnyíti az információk vállalati elérését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55