16,1 colos LCD-vel rendelkező high-end notebook

Tóth Kristóf, 2002. március 19. 21:13
A Sony legyártotta a világ legnagyobb notebook-kijelzőjét, mely akár már meg is vásárolható, ugyanis a cég képviselői hétfőn bejelentették azt a Sony Vaio GRX típusjelzésű vadonatúj hordozható számítógépet, mely az említett óriási méretű, egész pontosan 16,1 colos képátlójú LCD kijelzővel van ellátva.
A Sony képviselői az új LCD kijelzővel kapcsolatban elmondták, hogy annak képmérete nagyjából megegyezik a 17 colos képátlójú CRT, azaz hagyományos katódsugárcsöves monitorok látható képméretével.

A méretes LCD kijelzőből gondolom már sejteni lehet, hogy a Sony Vaio GRX esetében nem éppen egy olcsó belépőszintű hordozható számítógépről van szó, hanem sokkal inkább egy nagy teljesítményű Pentium 4-M processzorral, high-end kategóriás grafikus vezérlővel és nagy kapacitású merevlemezzel rendelkező notebookról, melyet a Sony fejlesztőmérnökei elsősorban azon felhasználóknak szánnak, akik a több GHz-es frekvenciájú chippel szerelt számítógépük segítségével utazás közben is szeretnének különböző multimédiás feladatokat végrehajtani.

Amikor egyébként az Intel a közelmúltban hivatalosan bejelentette a notebookokba szánt mobil Pentium 4-es processzorokat, szinte minden, magára valamit is adó notebookgyártó cég felfrissítette termékcsaládjait, azonban a Sony mindenképpen kilóg a sorból, ugyanis ezen japán cég a Pentium 4-M debütálása kapcsán egy minden eddiginél nagyobb LCD kijelzőjű notebookot dobott piacra, az imént említett Vaio GRX-et. Egészen mostanáig egyébként a Gateway kínálatában szerepelt a világ legnagyobb kijelzőjével rendelkező hordozható számítógépe, a Gateway Solo 9550, mely egész pontosan 15,7 colos képátlójú LCD-vel van ellátva.

Az igazsághoz tartozik, hogy a Sony Vaio GRX termékcsalád 2099 dolláros áron kapható GRX550 típusjelzésű belépőszintű notebook modellje "csak" 15 colos képátlójú LCD kijelzővel rendelkezik, a 16,1 colos méretű kijelzővel szerelt GRX570-es modellért pedig 400 dollár felárat kell fizetni. Ebben a két modellben egyébként 1,6 GHz-es frekvenciájú Pentium 4-M processzor, 512 MB memória, ATI Mobility Radeon 7500-as grafikus vezérlő, valamint egy CD-RW/DVD meghajtó található, míg az abszolút csúcsot jelentő Vaio GRX590-es modellben már 1,7 GHz-es mobil Pentium 4-es processzor kap helyet. Ezen csúcsmodell ára egyébként 2999 dollár.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36