Axis Consulting - az idén 600 millió forint árbevétel

MTI Sajtóadatbank, 2002. április 8. 09:28
Az Axis Számítástechnikai Kft.-ből januárban kivált Axis Consulting Kft. az idén 600 millió forint árbevételt tervez, ami 100 millió forinttal haladja meg a korábban üzletágként működő szervezeti egység tavalyi forgalmát - tájékoztatta Berkovich Gábor, az új cég igazgatója az MTI-t.
A 90 százalékban az Axis Számítástechnikai Kft., 10 százalékban magánszemélyek tulajdonában lévő vállalkozásról az igazgató elmondta: a cég az önálló megerősödés érdekében a nagyvállalati és az önkormányzati piacon bővítené szoftverértékesítését, továbbá kiterjesztené tanácsadási tevékenységét is.

- Az árbevétel 70 százaléka származik szoftverfejlesztésből, 30 százaléka pedig tanácsadásból - fűzte hozzá Berkovich Gábor.

A 30 millió forint alaptőkével céggé vált korábbi üzletág kapcsán az igazgató kifejtette: az Axis Számítástechnikai Kft. tavaly döntött úgy, hogy üzletágai hatékonyabb működése érdekében egyenként külön cégeket alapít. - Októberben elsőként megalakult a Sybase Magyarország Kft., amely az amerikai szoftvertársaság termékeinek disztribúciójával foglalkozik - jelezte. Hozzátette: az idei év második felére várható a főleg üzleti intelligencia szoftvereket fejlesztő, kanadai Cognos vállalathoz kötődő értékesítési tevékenység kihelyezése, így a továbbiakban az anyacég csak a stratégiai irányításra, és a vagyonkezelésre koncentrálhat majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50