Egy amerikai befektető cég megvette az Alcatel e-business üzletágát

MTI Sajtóadatbank, 2002. április 11. 11:04
Az amerikai befektető cég, a Platinum Equity megvásárolta tizenhét európai országban az Alcatel e-business szolgáltató üzletágát - tájékoztatta Tóth Ottó, a magyarországi társaság igazgatója szerdán az MTI-t.
Az igazgató szavai szerint az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett cég több mint egymilliárd dollárt fizetett a tizenhét országban működő társaságokért. Az üzletág NextiraOne néven működik tovább.

Tóth Ottó elmondta: Magyarországon az Alcatel e-business szolgáltató üzletága 2001 szeptembere óta működik külön társaságként. Az elmúlt évben csaknem kétmilliárd forintos forgalmat bonyolított le, ami mintegy 25 százalékkal több mint 2000-ben.

Az igazgató a konkrét eredményre nem kívánt kitérni, de azt elmondta: a magyarországi vállalkozás nyereségesen működik. Közölte azt is, hogy a magyarországi NextiraOne törzstőkéje megegyezik a korábbival, 150 millió forint maradt.

A tervek szerint 2002-ben legalább akkora forgalmat fognak elérni, mint egy évvel korábban. Az Alcatel e-business szolgáltató üzletága a magyarországi telefóniapiacon csaknem 25 százalékos részesedéssel bírt.

Az Alcatel döntéséről elmondta, hogy az anyavállalat meg akarta szüntetni a közvetlen értékesítést, egyedül a gyártásra és a fejlesztésre akar koncentrálni.

Tóth Ottó szavai szerint a magyarországi társaságnál csupán annyi változik, hogy több gyártó termékeivel fognak foglalkozni, de a tulajdonos és névváltozás nem érinti az érvényes szerződéseket, sem a munkatársak létszámát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14