Malév: informatikai rendszerváltás a Lufthansa Systems segítségével

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 15. 19:21
A Lufthansa Systems Hungária Kft. és a Malév által aláírt megállapodás szerint a Malév jelenlegi rendszerét 2002 nyarán a NetLine-ra váltja fel. A Lufthansa Systems Hungária Kft. végzi majd a NetLine rendszer karbantartását is. A NetLine lehetővé teszi a Malév szakemberei számára, hogy elérhessenek a stratégiai fontosságú piacokat, illetve a közép- és hosszú távú tervezéshez szükséges adatokat.
A NetLine alkalmazása fontos stratégiai lépés a Malév számára. A magyar államnak jelenleg 96 százalékos részesedése van a Malévben. A privatizáció előtt álló légitársaság célja, hogy Közép- és Kelet-Európa vezető regionális légitársaságává váljon. A NetLine-nak kulcsszerepe van ebben a folyamatban. "Szakembereink szerint a NetLine ma a legjobb termék a piacon. Meggyőződésünk, hogy ez a szoftver hatékonyan fogja segíteni tevékenységünket" - mondta Hajdú András, a Malév pénzügyi igazgatója.

NetLine egy olyan moduláris megoldás, amely a légitársaságok legfontosabb operációs folyamatait a többitől függetlenül végzi. A NetLine egyik változata, a NetLine/Ops például az operációs ellenőrző tevékenységeket irányítja, a NetLine/Crew segíti a hatékony személyzetirányítást, a NetLine/Slot lehetővé teszi a repülőgépek pontos és nyereséges üzemeltetését, míg a NetLine/Shed optimalizálja a repüléstervezést. A NetLine fontos előnye az is, hogy olyan intelligens kapcsolódási megoldásokat kínál, amelyek biztosítják az egyéni modulok integrációját anélkül, hogy váltás közben az éppen futó folyamatokat megszakítanák.

A Malév döntése a Lufthansa Systems Hungária Kft. által kínált megoldás mellet nem csak technológiai szempontok alapján történt. A Lufthansa Systems jelenléte Budapesten szintén kulcsfontosságú volt. "A Lufthansa Systems magyarországi leányvállalata gyors és szakszerű szolgáltatást biztosít ügyfelei számára. Ez nagyon fontos szempont volt döntésünk meghozatalában" - mondta Hajdú András. A tény, hogy a Malév ötéves karbantartási szerződést is kötött a Lufthansa Systemsszel, jelzi a magyar légitársaság elkötelezettségét.

  • A Lufthansa Systems Hungária Kft. a németországi Lufthansa Systems cégcsoport tagja. A Lufthansa Systems Group GmbH az innovatív informatikai és e-business megoldások világviszonylatban vezető szállítója a légi forgalom területén. A cégcsoport 18 cége 4500 főt foglalkoztat. A cégcsoport rendszerintegrátorként komplett hardver- és szoftvermegoldásokat nyújt. A szoftverfejlesztés mellett nagyon erős pozíciókkal rendelkezik az infrastruktúra területén is: kelsterbachi központjában található Európa egyik legmodernebb számítóközpontja, mely légitársaságok és más nagyvállalatok számára nyújt IT-outsourcing szolgáltatásokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55