A Westel elindította MMS szolgáltatását

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 18. 18:39
A Westel 2002. április 18-án elindította teljes körű kereskedelmi MMS szolgáltatását, így a mobilszolgáltató több mint 2,75 millió ügyfele arra alkalmas mobiltelefonnal akár színes fényképeket és hangokat is küldhet. Az Ericsson MMS csúcstechnológiájára épülő legújabb üzenetküldési szolgáltatást a Westel valamennyi ügyfele, külön havidíj nélkül, egyszerű regisztrációval veheti igénybe.
„A Westel Mobil Multimédia részeként a fotó- és képküldés, azaz az MMS szolgáltatás az előfizetők számára olyan új, kreatív világra nyit ablakot, ahol az élet színesebb, vidámabb, tartalmasabb és kommunikatívabb - mondta Sugár András, a Westel vezérigazgatója, kiemelve: az MMS szolgáltatás indításának magyarországi világpremierje a XXI. század eddigi legjelesebb távközlési mérföldköve, amely a Westel és az Ericsson szakembereinek példamutató és áldozatos munkájának eredménye. Az Ericsson ezzel bizonyította, hogy piacvezető a multimédia fejlesztésében. Sugár András hozzátette: Az új generációs szolgáltatások, a fotó- és képküldés, a játékok és zenés üzenetek a westeles előfizetők legbensőbb érzelmeit továbbítják és jelenleg még beláthatatlan társadalmi fejlődés forrásai lehetnek.”

A Westel Mobil Multimédia szolgáltatás az írott szöveg mellett színes képek, digitális fényképek és hangok küldésének lehetőségét is biztosítja, és MMS-ben továbbíthatók a készülékhez csatlakoztatható kamerával készített fényképek is. Az üzenetek másik MMS mobilra vagy e-mail címre küldhetők, sőt a www.777sms.hu oldal egyedülálló MMS szerkesztőjének segítségével MMS készülékkel még nem rendelkezők is küldhetnek multimédiás telefonokra üzenetet.

Az MMS szolgáltatást és a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges készülékeket - induláskor a Sony Ericsson T68i, az egyetlen kereskedelmi forgalomban elérhető MMS-képes telefon szerepel a kínálatban - a Westel saját országos értékesítési hálózatában és a budapesti Vörösmarty téri Enternet bemutatótermében értékesíti. A bevezető akcióban a készülékek kis méretű Sony Ericsson digitális kamerával együtt kerülnek forgalomba. A tavaly év vége óta forgalmazott Ericsson T68m készülékek a májusi szoftverfrissítést követően szintén képessé válnak az MMS szolgáltatásra.

A Westel az MMS szolgáltatást már az indulás napján dominós ügyfelei számára is elérhetővé tette. A szolgáltatásnak nincs külön belépési díja és a meglévő SIM kártyákkal vehető igénybe. A havidíjmentes, csak regisztrációt igénylő szolgáltatás díjazása az SMS-hez hasonlóan az eseményen, az üzenet elküldésén alapul. A Westel díjszabása kezdetben háromféle MMS-t különböztet meg, ezek közül kettő (kis, közepes) küldhető a most forgalmazott készülékkel. A kis MMS nettó 76 forintba, a közepes 160 forintba, míg a legnagyobb nettó 320 forintba kerül.

A Westel a kereskedelmi MMS szolgáltatás mellett további újdonságokkal is szolgál: az országgyűlési választások második fordulójának estéjén saját tartalomcsoportja rendkívüli kiadással jelentkezik. Az országgyűlési választás eredményeit a Sony Ericsson mobillal rendelkező és a szolgáltatást aktiváló előfizetők már infoMMS-ben is követhetik, az üzenetekben közvetített információkat színes grafikonok, fényképek egészítik ki. A világpremierrel egy időben útjára indul a GO Mobil Magazin infoMMS kiadása, amely reggelente gazdagon illusztrált időjárás-jelentést, névnapi emlékeztetőt és esti televíziós műsorajánlót egyaránt tartalmaz. A foci vb-re készülve már most előfizethető a gólokat, híreket, eredményeket naponta összefoglaló FOCI infoMMS szolgáltatás.

A Westel olyan technikai megoldás bevezetését is tervezi, amellyel a nem MMS-képes készülékek tulajdonosai is megtekinthetik a nekik címzett MMS-eket. Az év végére a fényképes üzenetek a T-Mobile csoport partnerhálózataiból roaming közben is hazaküldhetőek és fogadhatók lesznek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14