A Motorola bemutatta sokfunkciós 3G telefonjait

Kollár Csaba, 2002. április 27. 20:30
Milyen készülék lehet az, amelyik lehetővé teszi e-mailek küldését, fogadását, támogatja a videokonferencia-beszélgetést, nagy sebességen küld adatokat, digitális video- és audiofájlokat játszik le, és futtathatók rajta a Java alkalmazások? – feltehetőleg egy asztali számítógép jutna az eszünkbe, pedig a fent leírtak a legújabb Motorola telefonokat jellemzik.
Az A820-ról már február közepén lehetett néhány dolgot tudni, de teljes egészében csak most ismerkedhetnek meg vele a fogyasztók. A színes kijelzős mobiltelefonon keresztül az adatok nagy sávszélességgel mehetnek a 3G (Edge és UMTS) kompatibilitásnak köszönhetően. A feltöltési sebesség 64 kbps, a letöltési pedig 384 kbps, ami hétszer gyorsabb a jelenlegi dial-up kapcsolatnál.

Az A820 egyesíti magában a Nintendo Gameboyt, az mp3-lejátszót, a kéziszámítógépet és természetesen a telefont. Támogatja a Bluetootht, így az A820-at vezeték nélküli modemként használva teremthetünk kapcsolatot notebookunkkal vagy más Bluetooth-kompatibilis eszközzel. A termék árát egyelőre nem közölte a Motorola sajtóközleményében.

A másik figyelemre méltó készülék az A388, mely egy kéziszámítógép és egy PDA kombinációja. Ugyan a kijelzője monokróm, de számos olyan alkalmazást építettek bele, amelyre szüksége lehet a telefon használójának.

A készülék a Motorola saját fejlesztésű operációs rendszerét használja a Palm, a Symbian vagy a Microsoft Pocket PC/Windows CE helyett. A készülék támogatja a J2ME-t (Java 2 Mobile Edition), így nem csak Java alkalmazások futtathatók rajta, hanem lehetőségünk van az általunk megírt alkalmazások futtatására is. Ez utóbbi lehetőséggel a Motorola szerint megannyi vállalati felhasználó élni fog majd. A szoftver többek között támogatja az e-mailt, a kézírás-felismerést, az azonnali üzenetküldést, a faxolást, a netelérést.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55