Novell BPM

Megoldások a kormányzatok és önkormányzatok számára

, 2002. május 6. 20:22
Az internet révén a polgárok még soha ennyi adathoz nem férhettek, illetve férhetnek majd hozzá helyi kormányzatukkal kapcsolatban. Az internet terjedésével és növekedésével a polgárok igénye megnőtt arra, hogy kormányukkal is a weben keresztül érintkezzenek, ahogy azt az élet más területein és az üzleti életben is teszik. Mindig elérhető információkat kívánnak, valamint a kormányzattal kapcsolatos teendőik időben kötetlen elvégzését. Mindemellett biztosak akarnak lenni abban is, hogy kérdéseik és igényeik nem vesznek el, hanem hatékonyan és gyorsan válaszra találnak. A Novell Business Process Management (BPM) Solution for Government e növekvő polgári igények kielégítésében segíti a kormányzatokat és önkormányzatokat.
A Novell Business Process Management Solution for Government (üzleti folyamatok kezelése kormányzatoknak) olyan megoldás, amely lehetővé teszi a kormányzatok számára a hatékonyabb működést, valamint a polgárok és a helyi vállalkozások felé biztosított szolgáltatások színvonalának emelését. A Novell BPM Solution for Government az időigényes, papír alapú belső folyamatokat egyszerűsít le, de kezeli a beérkezett polgári kérések és kérdések kiszolgálását célzó folyamatokat is. A terméket a Metastorm vezető BPM-platformjával, az e-Workkel közösen fejlesztették ki. A megoldás a Novell eDirectory előnyeit is kihasználja, ezért beépülése a kormányzat már meglévő üzleti folyamataiba gyors és egyszerű. A Novell BPM Solution for Government segít a helyi önkormányzatoknak az internetben rejlő lehetőségek kihasználásában, valamint a polgárokkal és a helyi vállalkozásokkal folytatott kommunikáció minőségének javításában, jobb szolgáltatást nyújtva és adófizetői forintokat takarítva meg.

A megoldás a polgárokkal való kommunikációhoz előre megalkotott üzleti válaszfolyamatokat és belső folyamatautomatizálást biztosít. Például az általános polgári bejelentések és kérések, mint az útjavítás vagy a szemétszállítás, több módon is fogadhatók - telefon, e-mail vagy a web útján -, és továbbíthatók az illetékes hivatalnak. Azok a belső folyamatok, amelyek általában gondot okoznak, és gyakran ismétlődnek, mint a költségjelentések, a kilépőkérelmek, a közbenjárásra való felkérések és az időkártyák kezelése, szintén automatizált a Novell BPM Solution for Governmentben, így a termék a vállalat számára időt és pénzt takarít meg. A megoldás olyan, könnyen használható eszközöket is tartalmaz, amelyek segítségével a technikailag képzetlen alkalmazottak is megadhatnak új, automatizálást igénylő folyamatokat.

A kormányzatoknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyek könnyen beépülnek már meglévő infrastruktúrájukba, és hamar megtérülnek. A Novell BPM Solution for Government a legjobb gyakorlati alapokon nyugszik, és olyan vezető Novell-technológiákra épül, amelyek megbízhatóságukról és biztonságosságukról ismeretesek. Ez azt jelenti, hogy a kormányzatoknak nincs szükségük új infrastrukturális beruházásokra vagy az alkalmazottak továbbképzésére ahhoz, hogy üzleti folyamataik minőségén javítsanak.

A Novell BPM Solution for Government a Novell technológiai és üzleti tudását ötvözi a Metastorm e-Work platformjával. A Novell eDirectory - amely a BPM megoldásban a felhasználói információk kezeléséért és a biztonság megőrzéséért felelős - már széles körben elterjedt az Egyesült Államok és más országok kormányzatainál, s ez több kormányzat szemében még egy érv lehet a megoldás mellett. A Novell GroupWise és Portal Services termékei üzenetküldést és információszerzést biztosító komponenseket tartalmaznak. Az e-Work - amely ezen Novell-szolgáltatásokkal szorosan együttműködik - a gyors beépíthetőséghez sablonfeldolgozást, munkafolyamat- és egyéb folyamatkezelési eszközöket is tartalmaz. Így a kormányzatok könnyen feltérképezhetik és áttekinthetik üzleti folyamataikat, hogy meghatározzák a fejlesztendő területeket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14