IDC: Storage Roadshow konferencia Budapesten

Kovács Attila, 2002. május 7. 11:18
Nyolcvan résztvevő, kilenc előadás (IDC –kettő -, IBM, Compaq, Silicon Graphics, Veritas Software, BMC Software, ICON, Computer Associates), köztük négy esettanulmány, nyolc külföldi előadó jellemezte a május 7-én a budapesti Hotel Hyattban megtartott „IDC Storage Roadshow - Central and Eastern Europe 2002” vállalati tároló témájú konferenciát.
Megnyitójában Tom Schwieters, a rendező számítástechnikai és távközlési piackutató IDC cég magyarországi ügyvezető igazgatója utalt rá, hogy a konferencia egy négy részes (Zágráb, Budapest, Prága, Varsó) roadshow jellegű, a technológiai újdonságokat, trendeket és a megvalósítás esettanulmányait felvonultató regionális sorozat része.

Steven Frantzen, az IDC CEMA régió ügyvezetője „Az adattárolás üzleti értéke” című előadásában utalt rá, hogy a cég előrejelzése szerint a világ nagy vállalati IT tároló piaca 2001 végén 58 milliárd dollár értéket képviselt, melynek 44%-át a tároló rendszerekre, 36%-a pedig a tárolási szolgáltatásokra költötték. Napjaink kihívása a tárolás kevesebb emberi erőforrással való menedzselése. A tárolásba való feltétlen befektetés mellett a három legfontosabb tárolástechnikai trend: virtualizáció, SRM (Storae Resource Management) és a tárolóhálózatok.

Geoff Cole, az IBM TotalStorae Group értékesítési menedzsere a vállalati adattárolás teljes költségstruktúrájára (TCO) vonatkozó törvényszerűségek megváltozását fejtegetve megállapította, hogy a jelenleg, főleg a tárolás-menedzsment terén uralkodó kaotikus állapotból az IBM megközelítése szerint a kiút a következő: a teljes probléma „megtámadása”, koncentrálás a TCO lényeges csökkentésére, IBM és más cégek menedzselő programjaival felügyelhető alrendszerek készítése, integrált megoldások szállítása. Az IBM bevezeti a Storage Tank nevű közös fájl rendszert, amely közös menedzsment-ponttal rendelkezve heterogén fájlok megosztására képes, és az ún. Storage Operating System alapja lehet. Az IBM azon új tárolási eszközei, amelyek egyszerűsítik a tárolásfelügyeletet, növelik a tárolóhálózatok intelligenciáját, nyílt szabványokat (SNIA Common Information Model) használnak, várhatóan 2003 első negyedévében jelennek meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55