A világ első tartalom alapú információtároló megoldása az EMC-től

Kovács Attila, 2002. május 8. 15:19
Centera néven a május 7-én a budapesti Hilton Westendben tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Magyarországra a fix (statikus) adattartalom típusokra vonatkozó tartalom alapú információtárolási megoldását (COS, azaz content addressed storage) az EMC hazai csapata.
Az EMC Centera a fix tartalmakra vonatkozó optimalizált tároló koncepció, egyben új, az EMC által bevezetett elérési kategória. A Centera IP protokollt használ adatelérésre, és bármilyen adattípust képes tárolni. A nemzetközi bejelentéssel egyidőben 30 dokumentum-menedzsmenttel foglalkozó cég jelentette be az EMC API támogatását (azok a felhasználók, akiknek ez a 30 cég készítette elő és rögzítette digitálisan az adatait, azonnal használatba vehetik a Centerát.)

A Centera használatára a következő tárolt fix tartalmak jöhetnek szóba: elektronikus dokumentumok, digitális mágneses rezonancia felvételek (MRI), filmek, elektronikus levelek, beolvasott csekkek, rádió- és tévéadások, illetve az ilyen tartalomra vonatkozó adatok.

Mind a Centera tároló (listaár 101500 dollártól indul), mind a hozzá tartozó CentraStar nevű tartalomcímző képességgel rendelkező szoftver listaáron (103200 dollártól indul) már megvásárolható. A Centera telepítések 5 terabájttól több mint 1 petabájtig méretezhetők, 2,5 terabájtos egységekben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55