SAP rendszert vezetett be a Montana a CBA-nál

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 13. 17:13
A Montana Rt. vezette be az SAP rendszer komplett pénzügyi moduljait és részlegesen az értékesítési modulját egy kiterjedt hálózattal rendelkező hazai kiskereskedelmi cégnél, a CBA-nál.
A bevezetés során a Montana felvállalta, hogy a CBA részéről felmerülő igényeket maximálisan kielégítse úgy, hogy az így megvalósított folyamatok SAP-ban is leképezhetőek legyenek.

A bevezetés a következő területekre terjedt ki: számviteli és pénzügyi terület, automatikus utalás integrálása a Raiffaisen Bank Home banking termináljával, tárgyi eszközkönyvelés, szolgáltatási tevékenységek számlázása, bonusz, illetve az árufogalmi rendszer integrációja.

A számviteli területen a kereskedelmi vállalatokra jellemző módon nagyon nagy a számla- és utalási forgalom (napi 1000-1500 tétel), ami speciális kezelési technikát és megoldásokat igényelt. A tárgyieszköz-kezelés megoldása a korábbi Excel-nyilvántartással szemben teljesen új integrált megoldást jelentett a CBA számára. A szolgáltatási tevékenységek számlázásának kialakítása megalapozta a következő évi logisztikai bevezetést, melynek célkitűzése az anyaggazdálkodás és egy ehhez kapcsolódó vonalkóddal támogatott számlázási rendszer lesz. A bonuszrendszer a CBA saját egyedi rendszere, melyet a Montana összekötött az SAP-val, így a negyedévente kibocsátott bonuszlevelek adatai is kezelhetővé váltak az SAP-ban (ez negyedévente 2-3000 számlát jelenthet). Az áruforgalmi rendszer napi 1000-1500 számlát bocsát ki, ami naponta átkerül az SAP rendszerbe, ahol a számlák további (számviteli) feldolgozása történik.

Néhány speciális folyamat, amelyeket a Montana Rt. e projekt során sikeresen megoldott, s amelyek különösen fontosak egy kereskedelmi vállalat számára: speciális kompenzálási folyamat; importáfa-kezelés; bonuszlevél-kezelés; automatikus fizetés konfigurálása.

A projekt során a legnagyobb energiaráfordítást az adatmigráció jelentette – különösen a vevő/szállító törzs kialakítása. A migrálandó adathalmaz is jelentős volt, például a nyitott vevő folyószámlatételek száma több mint 16 000 volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59