Olympus Camedia C-720 Ultra Zoom

Tóth Kristóf, 2002. május 13. 22:00
Az Olympus America képviselői a napokban bejelentették a cég Camedia C-720 Ultra Zoom típusjelzésű vadonatúj digitális fényképezőgépét, mely újdonság sikeréhez az Olympus nagyon komoly reményeket fűz.
Amennyiben az Olympus Camedia C-720 Ultra Zoomot néhány szóban kellene jellemezni, akkor a következő szavak mindenképpen bekerülnének a rövid jellemrajzba: könnyű, kompakt, elegáns, nagy teljesítményű optikai zoom, nagy felbontás, kiváló ár/teljesítmény mutató. Ezen jelzők, illetve specifikációk tökéletesen helytállók az Olympus újdonsága esetében, ugyanis a most bejelentett Camedia C-720 Ultra Zoom a világ legkisebb olyan 3 megapixeles felbontású digitális fényképezőgépe, mely nyolcszoros optikai zoommal rendelkezik, miközben 599 dolláros ára kategóriájában mindenképpen kedvezőnek mondható. A fényképezőgép kompaktságáról pedig szinte mindent elmond a 310 grammos tömeg-, illetve a 7,8x10,6 centiméteres méretadat.

Az Olympus America képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a vadonatúj digitális fényképezőgép a rendkívül népszerű C-700 Ultra Zoom típusú fényképezőgépére épül, melynek népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tavalyi évben kategóriájában világszerte belőle adták el a legtöbbet. Az Olympus a most debütált újdonságot a hobbifotósoktól kezdve a sportfotósokon át a természetet fényképezgetőkig mindenkinek egyaránt ajánlja, persze azt azért nem szabad elfelejtenünk, hogy a C-720 Ultra Zoom nem egy high-end kategóriás, professzionális fényképezőgép.

Az Olympus Camedia C-720 Ultra Zoom forgalmazása heteken belül, egész pontosan júniusban kezdődik majd meg. Az Olympus digitális fényképezőgép-újdonságának doboza többek közt egy úgynevezett Auto-Connect USB kábelt, egy Video-Out kábelt, egy, a fényképezőgép nyakba akasztásához alkalmas szíjat, két darab lítiumelemet (LB-01 CR-V3), egy darab 16 MB kapacitású SmartMedia kártyát, egy, az Olympus által kifejlesztett, Camedia Master Software 4.0 névre hallgató szoftvert és egy leírást tartalmaz, valamint természetesen magát a 3 megapixeles felbontással és nyolcszoros optikai zoommal rendelkező fényképezőgépet.

Kulcsszavak: Olympus kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50