3G kísérleti szolgáltatások a világbajnokságon

Kollár Csaba, 2002. június 1. 19:54
A Gemplus és a KT ICOM bejelentette, hogy a futball-világbajnokságon W-CDMA kísérleti szolgáltatásokat nyújtanak, beleértve a videotelefont és egyéb videós szolgáltatásokat.
Több száz ember – a világbajnokság személyzetét is beleszámítva – élvezheti a kísérleti szolgáltatás előnyeit a világbajnokság ideje alatt az öt legnagyobb stadionban, valamint Szöul és Busan belvárosában.

A felhasználók a hagyományos hanghívások mellett videobeszélgetést is kezdeményezhetnek, de igénybe vehetik az új multimédia alapú szolgáltatásokat, mint pl. a VOD (video-on-demand), így felidézhetik mérkőzések a legemlékezetesebb pillanatait a KT ICOM készülékeken keresztül.

A KT ICOM egyike a világbajnokság hivatalos telekommunikációs partnereinek. Azért esett választása a Gemplusra, mert ez a cég a szükséges alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz maximálisan igazodó működési felületet képes biztosítani.

„A 3G igazi értékeit tudjuk bemutatni a fogyasztóknak a Gemplusszal való együttműködésünk eredményeképpen” – nyilatkozta Byoungcheol Choi, a KT ICOM M-Commerce Team igazgatója. Majd hozzátette: „a mostani projekt nagyon fontos a KT ICOM számára. Nem csak a 3G területén, hanem ez az első eset, hogy speciális SIM-kártyákat használunk fel a koreai telekommunikációs hálózatban.”

Kulcsszavak: +fohir sport UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36