Szabványosításra törekszik a mobilágazat

MTI Sajtóadatbank, 2002. június 13. 10:12
A mobiltávközlési ágazat legnagyobbjai chicagói értekezletükön kísérletet tesznek a mobiltelefónia technológiai szabványainak kidolgozására, különös tekintettel olyan alkalmazásokra, mint a szöveges üzenetek, a multimédia-üzenetek és a hálózati játékok.
A mobiltelefon-piac a közvetlen beszédátvitelre már telítődött, és nem fejleszthető tovább. Az új alkalmazások, különösen az internetes technológiát is tartalmazó szolgáltatások terjedése azonban elmarad az előzetes várakozásoktól. Az értekezleten összegyűlt közel kétszáz vállalat globális szakmai szervezetet hoz létre, amelynek feladata a minden területen kompatibilis mobiltávközlés-technológiai szabványok kidolgozása lesz. A szervezethez olyan nagy nevek csatlakoznak, mint a Nokia, a Microsoft, a Vodafone, az IBM, a Motorola, az Ericsson, a Texas Instruments, a Lucent Technologies, az NTT DoCoMo, a Qualcomm és a Walt Disney.

E cégek nem jószántukból ültek egy asztalhoz, a szabványosítás már régen esedékes. Az alkalmazott technológiák ugyanis olyannyira nem illeszthetők egymáshoz, hogy az már mindegyikük számára a növekedés korlátjává vált. Az egységesítéssel, amely hosszabb folyamat lesz, a gyártók az előfizetőknek rendszertől és szolgáltatótól független globális használhatóságot kívánnak biztosítani annak érdekében, hogy eltávolítsák saját termékeik terjesztési akadályait.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50