Új mobilszabvány a láthatáron

Kollár Csaba, 2003. szeptember 8. 20:37
Négy nagy gyártó, a Siemens Mobile, az Ericsson, a Motorola és a Nokia bejelentette, hogy befejezte a PoC szabvány specifikációjának a leírását. A PoC (Push-to-talk over Cellular) szabvány legnagyobb előnye az, hogy maximális interoparbilitást biztosít.
A Push-to-talk technológiát a Nextel fejlesztette ki. A négy mobiltelefon-gyártó által kidolgozott szabvány is ezen a technológián alapul. Az Ericsson marketing- és stratégiai fejlesztésekért felelős egyik vezetője, Torbjorn Nilsson így foglalja össze a PoC lényegét: „a végfelhasználók azt akarják, hogy az arra képes mobiltelefonjukat bármely hálózaton használhassák úgy, hogy nem kell aggódniuk közben a különböző rendszerek együttfutása miatt. A mostani szabvány ezt teszi lehetővé, segítségével bármely szolgáltatás igénybe vehető."

Elemzők rámutatnak arra, hogy a Push-to-talk technológia lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók a helymeghatározásra épülő szolgáltatásokat bárhol igénybe vegyék, ami nem csak a fogyasztóknak jó, hanem az egyik kulcskérdése lehet a szolgáltatók technológiai fejlesztéseinek is.
Kulcsszavak: szabvány mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50