Symantec Security Check: több mint 20 millió felhasználót szolgál ki

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 13. 16:54
Már 20 millióan használták eddig a Symantec Security Check biztonságiteszt-honlapot, amely a hálózatbiztonsági fenyegetések beazonosítását célozza. A honlapon elérhető ingyenes szolgáltatás segítségével a PC és a Macintosh számítógép használói világszerte behatárolhatják, megérthetik és megoldhatják a saját számítógépük hálózati biztonsági gyengeségeit.
Ahogy a biztonsági fenyegetések egyre komplexebbek és gyakoribbak lesznek, egyre több számítógép felhasználó fordul a Symantec Security Checkhez. 2001 és 2002 márciusa között, a honlap már tizenötmillió felhasználót segített, 2002 márciusától a mai napig pedig még ötmillió számítógép-használó ellenőrizte számítógépét a honlap segítségével.

A Symantec Security Check a vizsgált rendszert minden részletre kiterjedően szűri, hogy átkutassa, mennyire van kitéve az online fenyegetéseknek. A hálózat sérülékenységi teszt alapján határozza meg, hogy ismeretlen vagy tiltott internetkommunikációt folytasson, amíg a NETBIOS hozzáférhetőségi szűrő meghatározza, hogy hackerek számára hozzáférhető-e a számítógépen tartott információ.

Egy aktív trójai szűrő felismeri, ha a számítógép a trójai programok által általánosan használt, jogosulatlan internetkommunikációt enged, a böngészőszűrő pedig kideríti, hogy a webböngésző kiad-e információt a legutoljára megtekintett honlapokról. Végül pedig az antivírustermék és definíciószűrő kideríti, hogy a számítógépen rendszeresített antivírustermék az éppen aktuális verziót használja-e.

Újdonság a Symantec Security Checknél a honlapon látható vizuális nyomkövető alkalmazás, amely a lehetséges támadást azonosítja, és behatárolja a támadásra használt számítógép földrajzi helyét. Ez a szolgáltatás pontosan megadja, hogy a forrás és a célállomások közötti adatforgalom hogyan zajlik, és erről úttérképet készít. Ezt a térképet valós időben frissíti, amint új elérhető információkat talál.

A Symantec Security Check ellátja a felhasználókat a szükséges információval, amely segítségével jobban megérthetik és használhatják a szolgáltatást. Egyetlen egérkattintással elérhetőek a biztonsági kockázat statisztikák, vírusdefinícós statisztikák, gyakran feltett kérdések, ingyenes e-mail figyelmeztetések, valamint hálózati rendszergazdáknak szánt információk.

A Symantec Security Check jelenleg angol, német, francia, spanyol, brazíliai portugál, olasz, holland, japán, koreai, illetve hagyományos és egyszerűsített kínai nyelven áll rendelkezésre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50