Akvizícióval bővült SSA termékpaletta

Fekete Gizella, 2002. június 18. 13:00
Az idehaza jelenleg a Pronix Kft. támogatta BPCS integrált vállaltirányítási rendszere révén ismert SSA Global Technologies, Inc amerikai nagyvállalati megoldás- és szolgáltatásszállító megvásárolta a Computer Associates International, Inc. interBiz supply chain, financial és a human resource management termékvonalát. Az interBiz a Computer Associates International, Inc. eBusiness alkalmazási divíziója.
A megállapodás az interBiz és az itt felsorolt termékei - CAS, interBiz Logistics, interBiz Online, interBiz Reports, KBM, MANMAN, Masterpiece/Net, MasterPiece/Net HRMS, MAXCIM, MK Logistics, MK Manufacturing, PRMS és Warehouse BOSS - szellemi tulajdonjogára, a vevői szerződésekre, marketing jogokra és anyagokra, valamint a védjegyzésre és szerzői jogvédelemre is vonatkozik. Az akvizíció során az SSA-hoz került termékek jól kiegészítik a már korábban meglévő SSA alkalmazás palettát.

A világ 90 országában lévő 70 képviseletével, 9 000-nél is több vállalatot támogató SSA Global Technologies - az e-business megoldások előnyeinek kihasználására új lehetőségeket kínálva ügyfelei számára - üzleti modelljét és termékstratégiáját az akvizíció révén tulajdonába jutott, s általa hosszú távon is támogatni kívánt interBiz termékekre kiterjeszti.

A cég az interBiz-től átvett 725 alkalmazottra is kiterjedő, teljes mértékben integrált szervezeti felépítést kialakítva szándékozik valósítva a szolgáltatások koordinációját és a kereszt-értékesítési lehetőségek nyomon követését megvalósítani.

Idehaza a PROCONT Rt. és a Deloitte & Touche Rt. által tavaly létrehozott közös vállalkozás, a Pronix Kft. már megalakulásakor szerződést kötött a BPCS rendszer és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások értékesítésére az SSA-val, melyet magyarországi partneri jogosultságokkal, kompetenciaközpontként végez. A BPCS korábban az IDOM Rt. és a Deloitte&Touche informatikai cége gondozásában volt, a Pronix Kft. – a BPCS-szel kapcsolatos tapasztalatok szintjén is - ezen üzletágak folytatásának tekinthető. Az idén már negyedik BPCS Felhasználói Klubjuk keretében tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az akvizíció során az SSA-hoz került termékek – az SSA támogatásával – idehaza is, önállóan és igény szerint a BPCS V8.1.00 már ma is meglévő ERP II funkcióit bővítő, integrált megoldásként is piacra kerülnek a Pronix gondozásában.

A BPCS jelenlegi hazai referenciahelyeinek száma 25, köztük olyan jelentős nagy és középvállalatokkal, mint a TVK Rt. vagy a Glaxco SmithKline Beatchem Kft.. A tavaly év közepén alakult Pronix féléves töredék bevétele 30 millió forint volt, melynek 70%-a már új értékesítésből származott. Az amerikai pénzügyi évre (októberig) vonatkoztatott, idei 200 millió forintos bevételi tervük reményeik szerint egyenlő arányban oszlik majd meg a licencértékesítés, tanácsadás és a karbantartási szerződésekből származók között – mondta a Prím-online kérdésére Solti Előd, a Pronix Kft. ügyvezető igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36