Beléptető- és munkaidő-nyilvántartó rendszer a Nexontól

, 2002. június 23. 11:27
A Berenc beléptető- és munkaidő-nyilvántartó rendszer (BBR) a dolgozók beléptetésére, az egyes épületek, szintek közötti mozgások figyelésére (esetleg megakadályozására), az ajtók, sorompók és egyéb biztonságtechnikai berendezések vezérlésére készült. Alkalmas különböző jelenléti kimutatások, ívek elkészítésére, egy megadott személyre vagy egységre, tetszőleges időintervallumra vonatkozó összeállítására. Képes a munkaidőadatokat sokrétűen kiértékelni és feldolgozni, valamint azokat más programok számára további feldolgozás céljából átadni.

A Berenc beléptető- és munkaidő-nyilvántartó rendszer intelligens eszközökből modulárisan építhető fel. Webes felületének köszönhetően a távoli telephelyek - további berendezések telepítése nélkül - könynyen bekapcsolhatók a központi nyilvántartásba. A telephelyeken kívül dolgozó munkatársak is bejelentkezhetnek a rendszerbe, és megfelelő jogosultság esetén bevihetik, illetve módosíthatják saját adataikat.

Kapcsolat a Berenc bérszámfejtőprogrammal

A beléptetőrendszer különlegessége, hogy évtizedes bérügyviteli fejlesztési tapasztalatok felhasználásával készítették el. Így a munkaidőadatokat a bérszámfejtés részére a legmegfelelőbb formában szolgáltatja. Ennek eredményeként a Berenc programban nyilvántartott személyi és időadatok elérhetők a munkaidő-nyilvántartó program számára, illetve a feldolgozott időadatok is átadhatók a bérszámfejtés számára.

Biztonság

A rendszer tervezésénél alapkövetelmény volt a maximális adatbiztonság elérése, továbbá a megbízható működés és ezzel kapcsolatosan a legkorszerűbb technika alkalmazása.

Azonkívül, hogy a készülék természetesen mindent tud, amit egy beléptetőrendszernek tudnia kell (másolhatatlan jeladók, szabotázsvédett olvasó), a legkeményebb ipari környezetben is megállja a helyét. Az irodai környezetbe szánt készülékek igen mutatósak, szépen illeszkednek a legelegánsabb környezethez is.

A Berenc beléptetőrendszert többszörös adatbiztonság jellemzi. Az olvasók, adatgyűjtők önálló memóriával és intelligenciával rendelkeznek. A BBR és a Berenc programok összekapcsolásával a felhasználó olyan hatékony rendszer előnyeit élvezheti, amelynek szolgáltatásai messze felülmúlják egy önállóan működtetett beléptetőrendszer képességeit.

A BBR rendszer számos vállalatnál működik sikeresen. A teljesség igénye nélkül csak néhányat említünk közülük: DÉGÁZ Rt., Dél-Magyarországi Húsipari Rt., Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., Nestlé Hungária, Samsung Magyar Elektronikai Rt., SCI Magyarország Kft., 77 Elektronika Műszeripari Kft.

Integrált megoldás a Herendi Porcelánmanufaktúra humán feladataira

Hazánk iparművészetének világhírű tagja, a Hungaricum Club egyik alapítója a 175 éves Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. 1995-ben kezdődött el egy nagyszabású fejlesztési és átszervezési folyamat, amely alapvető változásokat eredményezett a humánerőforrás-gazdálkodás minden fontos területén. Az új szervezet kialakítása teremtett keretet az integrált működéshez, így olyan szoftvert kerestek, amely fő vonalaiban leképezi az újonnan kialakított struktúrát. A személyi adatok és a munkaidő nyilvántartása, valamint a pontos bérügyvitel volt a kulcskérdés.

A piacon fellelhető számos programot megnéztek, referenciákat látogattak. Ezek után döntöttek úgy - tudtuk meg Turányik László humánpolitikai igazgatótól -, hogy a Nexon rendszerei szolgálják ki legjobban e három terület integrált működésének igényét. 2001-ben egyszerre írták alá a szerződést a Nexon bérügyviteli, beléptető- és humánerőforrás-gazdálkodási rendszereire.

A bevezetést a beléptetőrendszerrel kezdték, mert a korábban használt mágnescsíkos rendszerük sokszor elromlott, és a munkaidőadatok rögzítésére sem volt alkalmas.

A beléptető egyben vagyonvédelemi, úgynevezett motozásos rendszerként is funkcionál. Ez annyit jelent, hogy a szoftver az áthaladó dolgozók közül véletlenszerűen választja ki azokat, akiket a portás tüzetesebben átvizsgál. A BBR előnye már itt is megmutatkozik. A munkaidő végeztével ugyanis több mint ezer ember szeretne szinte egyszerre kijutni az épületből. A régi, mágneskártyás rendszerrel legalább negyed óráig tartott, mire a dolgozók át tudtak haladni a kapukon. A BBR-rel ez az idő körülbelül a felére csökkent, ami egyrészt a kártyaleolvasás gyorsaságának, másrészt a motozásos rendszer azonnali jelzésének köszönhető.

Második lépésként a Berenc bérügyviteli program került bevezetésre. Az integráltság lényege, hogy a beléptetőrendszerből a munkaidőadatok közvetlenül átkerülnek a bérrendszerbe, így a kézi bevitel jelentősen lecsökken. Ennek előnyét akkor tudják majd teljesen kiaknázni, amikor a közvetlen munkahelyi vezetők teljes körének biztosítva lesz a belépés a BBR-be, így munkaidőben ténylegesen ellenőrizni tudják a beléptetőrendszerben látható jelenléti íveket. Ekkor válik lehetővé az is, hogy a művezetők a dolgozók normaadatait közvetlenül felvigyék, s így a bérügyintézőknél azonnal rendelkezésre álljanak a teljesítményadatok.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59