Oracle University: hivatalos szakmai képesítési program az EMEA-régióban

Két új tanfolyamsorozat

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 26. 18:02
Az Oracle University mától két új tanfolyamsorozatot kínál az Oracle9i Application Server (Oracle9iAS) alkalmazáskiszolgálóval és a Java-technológiával kapcsolatos oktatáshoz, valamint kibővíti az Oracle University hivatalos szakértői képesítési és képzési programját, amelynek célja az egyéni szakértők és szervezetek felkészítése az Oracle-szoftverek optimális telepítésére és működtetésére.
A két új tanfolyam elvégzésével a webadminisztrátorok és Java-fejlesztők olyan eszközökhöz és képzettséghez jutnak, amelyek az Oracle legújabb termékei, az Oracle9iAS 2. változata és az Oracle 9i JDeveloper fejlesztőeszköz optimális használatához szükségesek. A rendszergazdák és felhasználók elsajátíthatják az Oracle9iAS eredményes alkalmazását, a fejlesztők pedig olyan ismereteket szereznek, amelyekkel a Java alapú webes fejlesztések élvonalában maradhatnak. A tanfolyamok mindent lefednek, amire az informatikai szakembereknek szükségük lehet, az alapszintű bevezetéstől a J2EE-szabvány legnépszerűbb komponensein keresztül (mint például a szervletek és JSP-k), egészen a Java nyelvű üzleti komponensek (BC4J) révén történő alkalmazásfejlesztésig. A tanfolyamok keretében a résztvevők azt is áttekintik, hogyan lehet a JDBC és SQLJ technológiák segítségével biztosítani a kapcsolatot a Java-programok és az adatbázisok között.

Az összes tanfolyam angol nyelvű, és e hónaptól kezdve nemzetközi viszonylatban elérhetőek, kivéve a csak júliustól hozzáférhető Oracle9i: Access the Database with Java and JDBC című tanfolyamot.

Tavaly az Oracle University több mint 26 ezer oklevelet nyújtott át vizsgázott hallgatóinak a Kelet-Közép-Európai térségben, ami az előző évhez képest 21%-os növekedést jelent. A területileg kiterjesztett képzési program könnyebben elérhetővé teszi az Oracle9i-képesítést. Az Oracle University, az Oracle oktatási szakintézeteként, jelenleg három hivatalos képesítési szintet kínál.

Az első szint az Oracle Certified Associatet (OCA), melynek megszerzéséhez két vizsgát kell sikeresen letenni.

A következő lépcsőfok az Oracle Certified Professional (OCP), egy nemzetközileg elismert oklevelet nyújtó képzés, amelyben a világ legkülönbözőbb országaiból több mint 130 ezren vesznek részt.

A harmadik szint pedig az Oracle Certified Master (OCM), egy új, haladó szintű képesítés az (OCP) szintű szakemberek "krémjének" továbbképzésére, és amelyhez a hallgatónak helyszíni gyakorlati vizsgát kell letennie az Oracle University valamelyik oktatóközpontjában.

A képesítési szintekhez olyan tantervek és tananyagok tartoznak, amelyek kidolgozásánál a cél a piac igényeinek való megfelelés volt, illetve a hivatalos Oracle-szakértői képesítés előnyeinek egy szélesebb közönség számára való biztosítása.

Kulcsszavak: Oracle oktatás Oracle-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14