Az Oracle Magyarországon is bemutatja az Oracle SOA Suite 10g 3.-at

forrás Prim Online, 2006. november 7. 13:01
A szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) egyszerűbb fejlesztése, bevezetése és felügyelete melletti elkötelezettségének jegyében az Oracle bejelentette az Oracle SOA Suite 10g 3. verzióját. A magyarországi bemutatón az Oracle ismertette stratégiai együttműködését a HP-vel és az Intellel egy költséghatékony és rugalmas SOA megoldás kialakítására.
A HP-val és az Intellel történő, tanácsadási és technológiai előnyökre épülő együttműködés és fejlesztőmunka eredménye egy új, nyílt ipari szabvány, amely segít az IT-források és a beruházások, valamint a vállalati üzleti stratégia összehangolásában. A HP Intel-alapú szerverei és az Oracle köztesszoftver családja révén rugalmasan kezelhető, nagy megbízhatóságú architektúra alakítható ki elérhető áron.  A szolgáltatások és platformok közös fejlesztése tökéletesíti az alkalmazások összehangolását és az IT-források használatát, ezáltal felgyorsítja az átmenetet a SOA és a Grid között.

Új SOA Suite

Az Oracle Fusion köztesszoftvercsalád részeként megjelenő Oracle SOA Suite 10g 3. változata számos tekintetben jelent előrelépést a szolgáltatásorientált architektúra egyszerűbb bevezetése terén. Ilyen például a néhány kattintással végrehajtható telepítés, a továbbfejlesztett Enterprise Service Bus (ESB) vállalati szolgáltatáscsatorna, a fejlettebb humán workflow-funkciók, a webszolgáltatások hatékonyabb biztonsági és együttműködési funkciói, valamint szélesebb körű SOA-irányítási lehetőségek, mint például a továbbfejlesztett szolgáltatástár és felügyeleti modul a webszolgáltatásokhoz. A nagy teljesítményű és többprotokollos ESB szolgáltatáscsatornával jelentősen csökkenthető a szolgáltatásorientált architektúrán belül működő heterogén szolgáltatások és alkalmazások programozási igénye.

A megoldáscsomagnak a szolgáltatások összehangolt működéséért felelős összetevője, az Oracle BPEL Process Manager továbbfejlesztett humán workflow-funkciókkal rendelkezik, amelyek az összetett feladattovábbítás és probléma-továbbutalás kezeléséhez egyszerűsített munkafolyamat-tervezőt és új algoritmusokat biztosítanak. Az Oracle BPEL Process Manager része még egy új tesztelési keretrendszer, amely teljesen automatikus folyamattesztelést kínál, és szimulálja a szolgáltatásokat a SOA-alkalmazások felé. Újdonság még az a döntéshozatali szolgáltatás, amellyel a fejlesztők a BPEL-tervezőből könnyen integrálhatják az Oracle, az ILog és egyéb szabályfeldolgozók üzleti szabálykészleteit.

A szolgáltatások hatékonyabb újrahasznosítása és jobb minősége a SOA-irányítási megoldással

Az IT-irányítás minden SOA-bevezetés kulcsfontosságú része. Az Oracle Fusion SOA Suite és Web Services Manager megoldások az Oracle szabály alapú IT-irányítási módszertanával együttesen lehetővé teszik, hogy az ügyfelek tetszés szerint határozzanak meg és vezessenek be informatikai irányítási szabályzatokat és eljárásokat. Emellett az Oracle Fusion köztesszoftverekkel az ügyfelek könnyedén hozzáférhetnek a megfelelő, újrahasznosítható szolgáltatásokhoz, felgyorsíthatják az összetett alkalmazások összeállítását, és megfelelhetnek a gyorsan változó üzleti követelményeknek.

Az Oracle Fusion SOA Suite egységes, integrált, böngészős konzolon, egyszerre több, elosztott szabályérvényesítési ponton keresztül kínálja a szabályok adminisztrálását mind Oracle, mint nem Oracle eredetű köztesszoftverekben és heterogén vállalati alkalmazásokban.

A SOA Suite főbb előnyei:

  • A szolgáltatásokat egy központi szolgáltatástárban definiálja és kategorizálja, majd gondoskodik közzétételükről és verziókövetésükről, miközben a fejlesztőket, illetve az érintett alkalmazásokat értesíti a szolgáltatások változásairól.
  • A vállalaton belül biztonságosan megtekinthetők a meglévő szolgáltatások, és új szolgáltatások konfigurálhatók.
  • Központilag felügyelhetők a biztonsági szabályzatok és a szerződéses szolgáltatási szintek, mint például a hitelesítési, jogosultságkezelési és titkosítási szabályok.
  • Központilag kezelhetők a szerződéses szolgáltatási szintek, amelyekkel biztosítható a kívánt teljesítmény, garantált válaszidő, magas rendelkezésre állás és automatikus tartalékaktiválás a szolgáltatásokhoz.
  • Az előre definiált funkciókkal betarthatók az üzleti folyamatok auditálására és a kanonikus adatmodellekre vonatkozó gyakori irányítási követelmények.
  • A metaadattár-szolgáltatások rögzítik és nyomon követik a támogatási és ügyfélszolgálati kapcsolati eseményeket, illetve a webszolgáltatásokhoz, a szolgáltatások összehangolásához és a szabályok érvényesítéséhez tárolják a megfelelő SOA-komponenseket és metaadatokat.

A fentiek mellett az Oracle jól bevált SOA-tervezési és megvalósítási módszertanával elősegíti, hogy a szervezetek megértsék a szolgáltatásorientált architektúra használatát szükségessé tévő üzleti tényezőket, a SOA tervezésének, megvalósításának és felügyeletének legjobban bevált gyakorlati módszereit, valamint egy olyan szabványosított folyamat fontosságát, amellyel mérhetők a SOA használatából eredő előnyök és a befektetés megtérülése, és így a vállalat informatikai szervezete jobban képes igazodni az üzleti vezetők elvárásaihoz.
Kulcsszavak: SOA Oracle Oracle-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50