FlexFrame for Oracle: még stabilabb alap a szolgáltatásorientált architektúra kiépítéséhez

forrás Prim Online, 2006. november 21. 18:11
A Fujitsu Siemens Computers bemutatta a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) kiépítését támogató FlexFrame for Oracle dinamikus infrastruktúra-platform új változatát.
A FlexFrame for Oracle V1.0B fontos új jellemzője a Policy Editor, amely terhelés- és időalapú szabályokkal egyaránt vezérelhető. A Policy Editor lehetővé teszi a terheléselosztás rugalmas feltételeinek megteremtését. Számos céges környezetben bizonyos alkalmazásoknál csúcsterhelés lép fel például a hó végi jelentéskészítés idején vagy egyes programok éjszakai futtatásakor. A Policy Editor figyelembe veszi ezeket az időszakokat, és az erőforrások megfelelő kiosztásával javítja az általános alkalmazás-teljesítményt.

Emellett a számítástechnikai node-ok számának növekedése (32-ről 128-ra) alkalmasabbá teszi a FlexFrame for Oracle V1.0B verziót az összetett konszolidációs projektek támogatására. A megoldás az Intel-alapú BX620 pengék mellett már az AMD-alapú BX630 pengéket – és azok különböző konfigurációit – is támogatja, ami az ügyfelek számára lehetővé teszi meglévő technológiai beruházásaik megfelelőbb kihasználását.

Az infrastruktúra rugalmasságát elősegítő Dinamikus Adatközpont architektúrára épülő FlexFrame for Oracle az Oracle grid-számítástechnikai technológiáját alkalmazza. Ez a koncepció lehetővé teszi a szerver-, a tároló-, az alkalmazás- és a processzorkapacitás egységes erőforrásbázisba történő összevonását (pooling). Így kialakul az a szolgáltatásorientált architektúra (SOA), amelyben az üzleti folyamatok IT-szolgáltatásokká szerveződve futnak. A dinamikus terheléselosztás révén az IT-szolgáltatások valós időben igényelhetik és fogadhatják a rendszererőforrásokat.

  • A grid-számítástechnika gyökeresen megváltoztatja az IT-erőforrások kezelésének korábbi szemléletét. A hagyományos felállásban a külön rendszerekre telepített alkalmazások passzívan várták, hogy a felhasználók igényeljék szolgáltatásaikat. A grid-környezet dinamikusan osztja ki az IT-komponensek (alkalmazások, tárolók és processzorok) kapacitását, és ha már nincs rájuk szükség, ismét felszabadítja őket más igények teljesítésére. Így létrejön a grid-számítástechnika és a SOA harmóniája – az a környezet, ahol a grid dinamikusan rendelkezésre bocsátja az IT-szolgáltatások formájában futó üzleti folyamatok által igényelt rendszererőforrásokat.

A grid-számítástechnika lényeges tulajdonsága a szerverek és az adatok, valamint a szerverek és az alkalmazások szétválasztása. A grid fontos elemei: virtualizáció (a komponenseken nincsenek statikusan telepített alkalmazások), a dinamikus erőforrás-kiosztás (az erőforrások feladathoz rendelését támogató mechanizmusok) és az automatizáció (a grid adminisztrációjának és felügyeletének automatizálása oly módon, hogy a grid képes saját működését szabályozni).

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50