Amerikában népszerűek lehetnek a helymeghatározásra épülő szolgáltatások

Kollár Csaba, 2002. július 5. 20:23
A Nortel Networks által Ausztráliában fejlesztett, Mobile Location Centre névre hallgató helymeghatározásra épülő vezeték nélküli szolgáltatás-megoldások a tervek szerint Észak-Amerikában komoly piaci igényeket elégítenek majd ki.
A Mobile Location Centre szolgáltatás új lehetőségeket és a szolgáltatóknak új bevételeket jelenthet azáltal, hogy az “adott helyzetről tudó” alkalmazások úgy az üzleti élet, mint a magánfelhasználók számára fontos információtartalommal bírnak. Felhasználási területe tág határok között mozoghat; személyi navigáció, térkép, vállalati flottakövetés, segítség az autópályán utazónak. A fejlesztések másik nagy előnye, hogy megbízható és biztonságos információkkal szolgálhat a rendőrségnek, a tűzoltóknak, vagy a mentőknek segélyhívás esetén.

“A Mobile Location Centre megoldás több mint egy hozzáadott alkalmazás. A helymeghatározás mindenki számára fontos, aki valamilyen szinten érintett a vezeték nélküli technológiában. Jelenleg az USA-ban az alapvető kérdés az, hogy a helymeghatározásra épülő termékek hogyan működnek, illetve mekkora pluszköltség mellett lehet ezt a technológiát a leghatékonyabban kihasználni” – nyilatkozta J.B. Clarke a Nortel Networks Technology Centre igazgatója. Majd folytatta: “a helymeghatározásra épülő vezeték nélküli szolgáltatások remek lehetőségeket kínálnak a szolgáltatóknak is, akik segítségükkel új, személyre szabott szolgáltatásokkal jelenhetnek meg.”

A Nortel Networks Mobile Location Centre egy szabványos megvalósítás GSM, UMTS, CDMA és iDEN hálózatokra. Támogatja az összes ismert helymeghatározásos technológiát, beleértve a mérést és a GPS műholdakat is.

Kulcsszavak: mobilszolg GPS Nortel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50